Οσον αφορά τους ξένους παίκτες, ο Ολυμπιακός έκλεισε τις προσθήκες, αλλά χθες στην Αμαλιάδα (στον περίπατο επί του Κoροίβου με 104-54) παρουσίασε μια εαρινή μεταγραφή έλληνα παίκτη.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης μια μέρα μετά τη γιορτή του και αφού είχε κεράσει τους συμπαίκτες του γλυκά, «κέρασε» και τον εαυτό του με μια εμφάνιση ανάλογη των δυνατοτήτων του. Εξαιρετικός στην άμυνα, «πολυβόλο» στην επίθεση με 20 π. (2/3 δ., 4/8 τρ., 4/4 β.) και αλάνθαστος κυριολεκτικά, αφού δεν έκανε ούτε ένα λάθος, ενώ είχε επιπλέον των 20 π. και 5 ασίστ, 4 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα.

Η πληροφορία ότι έμεινε στο τέλος να σκουπίσει και το γήπεδο της Αμαλιάδας ελέγχεται ως ανακριβής…

«Απλά ξεπέρασα μια γαστρεντερίτιδα που με… διέλυσε και νιώθω πολύ καλύτερα. Αλλωστε μπαίνουμε στους μήνες που πλησιάζουν τα πλέι οφ και όλοι πρέπει να αλλάζουμε ταχύτητα» είπε ο διεθνής γκαρντ που πέρασε ένα περίεργο καλοκαίρι. Τη μεγάλη του χαρά για την ανανέωση του συμβολαίου του με τους Ερυθρολεύκους μετρίασε λίγο όλη η ιστορία με τον ισχυρό άντρα του Παναθηναϊκού Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο οποίος ισχυριζόταν ότι ο παίκτης είχε –μέσω του μάνατζέρ του –μιλήσει με τους Πράσινους και είχε συμφωνήσει να πάει στο Τριφύλλι.

Στις συνομιλίες που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού πάντως πουθενά δεν υπήρχε ο παίκτης του Ολυμπιακού, ο οποίος όμως επηρεάστηκε από όλο αυτό. Συν το γεγονός ότι έπαιζε για έναν και πλέον μήνα με ενέσεις (λόγω τραυματισμού) για να καλύψει και το κενό του Σπανούλη.

Ουσιαστικά το πρόβλημα του έμπειρου γκαρντ από ένα σημείο και μετά ήταν περισσότερο ψυχολογικό (τα είχε ακούσει και από φίλους του Ολυμπιακού…) αλλά τώρα φαίνεται να ξαναβρίσκει τον βηματισμό του την κατάλληλη στιγμή.

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος γιατί οι παίκτες μου δεν χαλάρωσαν ούτε λεπτό και αυτό αδικεί την εικόνα του Κοροίβου που είναι πολύ καλύτερος» τόνισε ο κόουτς των Ερυθρολεύκων Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος είδε την ομάδα του να πετυχαίνει την πιο ευρεία νίκη στην Ιστορία της στο επαγγελματικό πρωτάθλημα εκτός έδρας. Πολύ καλός ήταν και ο Μπόμπι Μπράουν (20 π.) αλλά και οι Παπαπέτρου (10 π., 5 ρ.) και Μιλουτίνοφ (12 π. και 4 ρ.).

«Περιμέναμε εξουθενωμένο από τα παιχνίδια και τα ταξίδια τον Ολυμπιακό και στο γήπεδο ήμασταν εμείς κουρασμένοι! Τελικά για να τους κουράσουμε έπρεπε να είχαν έρθει με τα πόδια στην Αμαλιάδα. Μας έκαναν σάκο του μποξ και είχαμε αυτό που γράφει η βαλβίδα στη μπάλα» (σ.σ. Κλαρίνο) είπε ο πάντα ατακαδόρος Ντίνος Καλαμπάκος.

Ο έμπειρος τεχνικός της ομάδας της Αμαλιάδας ξέρει καλά ότι η ομάδα του είναι σε δύσκολη θέση καθώς έρχεται φουριόζος από κάτω (με έναν βαθμό διαφορά) ο Πανιώνιος που έχει και τη διαφορά στα μεταξύ τους και ευκολότερο πρόγραμμα.

Κακά τα ψέματα, ο Κόροιβος είναι με την πλάτη στον τοίχο (ιδιαίτερα εάν ο Πανιώνιος νικήσει και το Λαύριο στη Νέα Σμύρνη το Σάββατο) και ελπίζει περισσότερο σε τριπλή ισοβαθμία και με τη Λάρισα μέσα.