Η βία έχει επιστρέψει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και όσο πλησιάζουν οι ημέρες για το Μουντιάλ της Ρωσίας η ανησυχία αυξάνεται.

Τα επεισόδια που προκάλεσαν άγγλοι χούλιγκανς στο Αμστερνταμ πριν από το φιλικό της εθνικής ομάδας με την Ολλανδία την Παρασκευή προκάλεσαν την αντίδραση της αγγλικής ομοσπονδίας, η οποία απειλεί με κυρώσεις αυτούς που ταξίδεψαν στο Αμστερνταμ και προκάλεσαν τα επεισόδια, όταν συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η ολλανδική αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε 100 άγγλους οπαδούς. Ολα άρχισαν όταν 25 άτομα τέθηκαν υπό κράτηση για ανάρμοστη συμπεριφορά στους δρόμους της πόλης. Ηταν υπό την επήρεια αλκοόλ και δημιουργούσαν αρκετά προβλήματα. Επίσης ένα άτομο τραυματίστηκε και διακομίστηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με την ολλανδική αστυνομία, στο Αμστερνταμ ταξίδεψαν περίπου 1.500 Αγγλοι για να παρακολουθήσουν το φιλικό παιχνίδι με την Ολλανδία, στο οποίο τα Λιοντάρια επικράτησαν 1-0 με το γκολ του Τζέσε Λίνγκαρντ.

Παράλληλα, οπαδοί της Αγγλίας προκάλεσαν και εντός γηπέδου καθώς αποδοκίμασαν τον εθνικό ύμνο της Ολλανδίας. Η ομοσπονδία ανακοίνωσε μέσω εκπροσώπου της ότι σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές θα γίνει προσπάθεια αναγνώρισης αυτών που δημιούργησαν τα επεισόδια και θα επιβάλει τις ανάλογες κυρώσεις. «Καταδικάζουμε τις απαράδεκτες σκηνες στο Αμστερνταμ. Καλούμε τους φιλάθλους μας να σέβονται τους οικοδεσπότες και να επιδεικνύουν υπεύθυνη συμπεριφορά» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Μηδέν παθητικό για 537 λεπτά

Το επόμενο φιλικό της Αγγλίας είναι προγραμματισμένο για αύριο το βράδυ στο Γουέμπλεϊ, κόντρα στην Ιταλία. Ο προπονητής, Γκάρεθ Σαουθγκέιτ, μετράει ήδη μια απώλεια από το φιλικό με την Ολλανδία, καθώς δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Τζο Γκόμεζ. Ο αμυντικός της Λίβερπουλ ταλαιπωρείται από διάστρεμμα και αποκλείστηκε, όπως επίσης και ο Τζακ Γουίλσιρ. Να σημειώσουμε ότι στο ματς με την Ολλανδία η Αγγλία συμπλήρωσε 537 λεπτά χωρίς να δεχτεί γκολ. Μηδέν παθητικό είχε στα τέσσερα προηγούμενα ματς, δύο επίσημα (Σλοβενία και Λιθουανία), αλλά και δύο φιλικά (με Βραζιλία και Γερμανία).