Τριπλή έρευνα για αναζήτηση ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών, βρίσκεται σε εξέλιξη για την ομηρία σωφρονιστικού υπαλλήλου (υπαρχιφύλακα) από κρατούμενο στις φυλακές Τρικάλων, την Κυριακή

Όπως έγινε γνωστό, για την  ομηρία σωφρονιστικού υπαλλήλου στις φυλακές Τρικάλων, έχει σχηματιστεί δικογραφία από τις αστυνομικές και εισαγγελικές Αρχές σε βάρος 4 κρατουμένων του καταστήματος κράτησης Τρικάλων. Οι 4 εμπλεκόμενοι κρατούνται στο πειθαρχείο.

Αναλυτικότερα, ο ένας κρατούμενος φέρεται ως πρωταίτιος της επίθεσης σε βάρος του υπαρχιφύλακα και ήταν αυτός που τον απείλησε με αυτοσχέδιο μαχαίρι και βιαιοπράγησε σε βάρος του. Ο δεύτερος κρατούμενος φέρεται να ενθάρρυνε τον πρώτο για την πράξη του, ενώ οι άλλοι δύο παρέμειναν στον προθάλαμο των φυλακών, έξω από τα κελιά τους για ηθική συμπαράσταση στον πρώτο κρατούμενο και δράση του περιστατικού.

Επίσης, από τις φυλακές διενεργείται πειθαρχική έρευνα, ενώ με εντολή του γενικού γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, Ευτύχη Φυτράκη, διενεργείται και εσωτερικός έλεγχος σε μια προσπάθεια να διαλευκανθούν πλήρως οι συνθήκες του επεισοδίου και να αναζητηθούν τρόποι για να αποτραπούν ανάλογα περιστατικά στο μέλλον.