Με όπλο την υποδειγματική στρατηγική της και μπροστάρη τον Σεμπάστιαν Φέτελ η Ferrari κατάφερε να πάρει μια εκπληκτική νίκη στο πρώτο Γκραν Πρι του 2018 στην πίστα της Αυστραλίας, αποδεικνύοντας ότι αυτή τη φορά η ιταλική ομάδα είναι αποφασισμένη να πατήσει περισσότερο γκάζι για την κατάκτηση του φετινού τίτλου στη Formula 1. Ετσι, ο Λιούις Χάμιλτον δεν κατάφερε να «κόψει» το χαμόγελο του Φέτελ, όπως διατείνονταν την περασμένη Παρασκευή, στην πρώτη συνέντευξη των δύο πιλότων που βρέθηκαν δίπλα δίπλα με τις χρονομετρήσεις των μονοθεσίων. Ουσιαστικά, ο γερμανός πιλότος της Ferrari εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο της εξαιρετική τεχνική που ακολούθησε η ομάδα του, η οποία του χάρισε την πρώτη του νίκη στην παρθενική εκκίνηση του πρωταθλήματος. Να σημειωθεί ότι η Ferrari απουσιάζει εδώ και δέκα χρόνια από την κατάκτηση ενός τίτλου, και σίγουρα, φέτος, η καλοκουρδισμένη μηχανή (οδηγοί, μονοθέσια και μηχανικοί) φαίνεται ότι έχει πλέον μπει για τα καλά στο παιχνίδι της διεκδίκησης.

Φερστάπεν ο μαχητικός

Αγωνιστικά, να σημειωθεί ότι έως και τη μέση του γκραν πρι την κούρσα οδηγούσε ο Χάμιλτον, έως τη στιγμή που το αυτοκίνητο ασφαλείας μπήκε στην πίστα –για το χαλασμένο μονοθέσιο της Haas –δίνοντας την ευκαιρία σε «νεκρό» χρόνο να αλλάξει ελαστικά ο Φέτελ και τελικώς να πεταχτεί από την τρίτη στην πρώτη θέση! Στη συνέχεια του αγώνα και έως την σημαία του τερματισμού, ο Φέτελ παρέμεινε ακλόνητος στις συνεχείς επιθέσεις του Λιούις Χάμιλτον, οδηγώντας το νέο μονοθέσιο της Ferrari στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Ετσι, ο Λιούις Χάμιλτον αρκέστηκε στη δεύτερη θέση ενώ την τριάδα στο βάθρο συμπλήρωσε ο ομόσταβλος της Ferrari, ο Κίμι Ράικονεν.

Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Ντανιέλ Ρικιάρντο, με τη Red Bull, ο οποίος παραλίγο να είναι ο πρώτος αυστραλός οδηγός που θα ανέβαινε στο βάθρο, κάτι που του το «έκοψε» ο Κίμι Ράικονεν, ενώ την πεντάδα συμπλήρωσε ο Φερνάντο Αλόνσο με McLaren.

Παρά το τετ α κε που τον έριξε αρκετές θέσεις πίσω, ο νεαρός Μαξ Φερστάπεν με τη Red Bull επανήλθε στην πίστα ταχύτατος, και τερμάτισε στην έκτη θέση, αποδεικνύοντας ότι, μπορεί να διορθώνει τα λάθη –που χαρακτηρίζουν τον οδηγικό του ενθουσιασμό –και να κερδίζει το χαμένο έδαφος, ανεξάρτητα από τις συνθήκες που επικρατούν στον αγώνα. Ετσι, στη βαθμολογία των οδηγών, ο Φέτελ (Ferrari) είναι πρώτος με 25 βαθμούς, ακολουθεί ο Λ. Χάμιλτον (Mercedes-Benz) με 18 και την τριάδα συμπληρώνει ο Ραϊκόνεν (Ferrari) με 15 βαθμούς. Στις ομάδες η Ferrari έχει το πάνω χέρι με 40 βαθμούς, ακολουθεί η Mercedes-Benz με 22 και τρίτη είναι η Red –Bull με 20 β.

Το επόμενο ραντεβού του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula 1 είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή του Πάσχα με τοΓκραν Πρι του Μπαχρέιν.