Αφού ολοκλήρωσε τις συνεντεύξεις του στον ελληνικό χώρο, ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιώργος Βασιλειάδης άρχισε να μιλά και στα διεθνή Mέσα. Την Παρασκευή μίλησε στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky Sports, με τη σιγουριά του ανθρώπου που γνωρίζει πως κανείς δεν θα τον ρωτήσει τίποτα για τις κωλοτούμπες του και τις αμήχανες κινήσεις του. Βρήκε μάλιστα έναν νέο εχθρό: τον Ολυμπιακό. Καιρός ήταν.

FIFA

«Τα κίνητρα του Ολυμπιακού, που δεν υπογράφει τις προτάσεις του υφυπουργείου για να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα, είναι περισσότερο πολιτικά και λιγότερο αθλητικά. Φαίνεται πως επιθυμεί να διατηρηθεί το πρόβλημα. Εγώ θέλω να υπάρξει εκεχειρία έως το τέλος της σεζόν και στη συνέχεια να διαμορφώσουμε νέους κανόνες», ανέφερε στην τελευταία του συνέντευξη ο υφυπουργός Αθλητισμού, επισημαίνοντας στη συνέχεια ότι «η FIFA έχει κουραστεί με το ελληνικό ποδόσφαιρο» και πως «οι παράγοντες δεν αντιλαμβάνονται την κατάσταση». Αν δεν το έχετε καταλάβει, ο Βασιλειάδης έχει αυτοαναγορευθεί και ο άνθρωπος της FIFA στην Ελλάδα –κάτι σαν πρόεδρος της ΕΠΟ, αν υποθέσουμε πως υπάρχει ακόμα στην Ελλάδα ομοσπονδία.

Κίνητρα

Δεν ξέρω από πού έβγαλε ο Βασιλειάδης το συμπέρασμα ότι τα κίνητρα του Ολυμπιακού είναι πολιτικά. Ο Ολυμπιακός ζήτησε να συνεδριάσει η Σούπερ Λίγκα, να συζητήσουν οι ομάδες και να απαντήσουν στον υφυπουργό συντεταγμένα. Το έκανε, όπως εξηγεί στην ανακοίνωσή του, γιατί είχε ακούσει τον Βασιλειάδη να λέει όλη την προηγούμενη εβδομάδα πως θέλει μια ομόφωνη απόφαση της Σούπερ Λίγκας και επειδή αντιρρήσεις υπήρχαν (κι ακόμα υπάρχουν), ο Ολυμπιακός ζήτησε αυτές να συζητηθούν. Ο Ολυμπιακός έκανε το λάθος να πάρει στα σοβαρά τον Βασιλειάδη. Επρεπε να τον αντιμετωπίζει όπως ο ΠΑΟΚ π.χ., που την Παρασκευή αρχικά υπέγραψε την πρόταση του υφυπουργού για αυστηροποίηση των ποινών των παραγόντων για δηλώσεις και στη συνέχεια ο αντιπρόεδρός του κ. Γιώργος Σαββίδης αποκάλεσε τον διευθυντή επικοινωνίας της ΑΕΚ «Γκέμπελς», σίγουρος ότι δεν πρόκειται να ασχοληθεί κανείς μαζί του. Αν τολμήσει και τον φωνάξει κανένας αθλητικός εισαγγελέας, μπορεί άνετα ο Βασιλειάδης να ξαναδιακόψει το πρωτάθλημα…

Επιταγή

Ωστόσο ο Ολυμπιακός ή ο ΠΑΟΚ είναι ΠΑΕ και η όποια στάση τους είναι δική τους απόφαση. Ο Ολυμπιακός δεν διέκοψε κανένα πρωτάθλημα για να έχει την ευθύνη της επανέναρξής του. Την ευθύνη για αυτό την έχει ο Βασιλειάδης, ο οποίος ενώ ξεκίνησε τον ιερό του αγώνα διακόπτοντας το πρωτάθλημα με τη δέσμευση ότι θα υποχρεώσει τις ομάδες να σοβαρευτούν (έχοντας για αυτό και «λευκή επιταγή» από τον Πρωθυπουργό, όπως υπενθύμιζε), έφτασε τώρα να λέει πως αυτό που τον ενδιαφέρει είναι «να υπάρξει εκεχειρία έως το τέλος της σεζόν και στη συνέχεια να διαμορφώσουμε νέους κανόνες». Αρρητα ρήματα, κουκιά μαγειρεμένα, δηλαδή…

Κλίμα

Είναι ευχαριστημένος ο υφυπουργός από «το κλίμα εκεχειρίας» που έχει δημιουργηθεί; Επειδή νομίζει ότι για όλα τα κακά φταίει το ποδόσφαιρο, ας ανοίξει τα μάτια του να δει τι γίνεται.

Την Κυριακή είχαμε τελικό Κυπέλλου στο μπάσκετ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον ΠΑΟΚ. Η Αστυνομία, προφανώς ενθουσιασμένη από τις υπογραφές των ΠΑΕ στις προτάσεις του υφυπουργού απαγόρευε (!) τη διάθεση των εισιτηρίων. Το Σάββατο το βράδυ είχαμε εμπρησμό σε σύνδεσμο οπαδών του ΠΑΟΚ στην Αθήνα. Την Κυριακή το πρωί η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας σταμάτησε τρία πούλμαν οπαδών του ΠΑΟΚ (!) που κατέβαιναν από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα. Μιλάμε για πραγματική εκεχειρία, όχι αστεία πράγματα.

Πάτρα

Ο Βασιλειάδης βρήκε στον Ολυμπιακό έναν νέο εχθρό. Από την ώρα που αποφάσισε να μην πολιτευτεί στον Πειραιά, αλλά στην Πάτρα (λέγεται ότι θα το κάνει με τις ευλογίες ενός επιφανούς άσπονδου φίλου του Ολυμπιακού, του Γιώργου του Βασιλάκοπουλου…), το να χτυπάει τον Ολυμπιακό τού είναι εύκολο και βολικό, αλλά αυτό δεν λύνει κανένα πρόβλημα. Το πρόβλημα του πρωταθλήματος είναι ότι αυτό σταμάτησε γιατί μπούκαρε ο κ. Ιβάν Σαββίδης στην Τούμπα με κουμπούρια κι από εκείνη την ημέρα δεν υπάρχει καμία απολύτως απόφαση, μολονότι έχουν περάσει επτά μέρες από τη στιγμή που αυτό συνέβη. Αυτό και μόνο το γεγονός δημιουργεί στον κόσμο τη βεβαιότητα ότι υπάρχει ένα τεράστιο μαγείρεμα για τις ποινές και ένα γιγάντιο νταραβέρι με συμμετοχή και της Πολιτείας. Οπως αυτό που είχε ως αποτέλεσμα να αλλάξει η δέσμευση του υφυπουργού ότι μια ομάδα θα αποβάλλεται αν οι οπαδοί της κάνουν δύο φορές επεισόδια. Το ‘λεγε και το ξανάλεγε και τελικά οι δυο φορές εξαφανίστηκαν κι έγιναν τέσσερις –να ‘χαμε, να λέγαμε δηλαδή.

Μύγα

Να με κάψει ο Θεός, αλλά φοβάμαι πως μας περιμένουν χειρότερα. Ο φόβος μου μεγαλώνει από την απαίτηση του υφυπουργού να καταργηθεί το Διαιτητικό Δικαστήριο, στο οποίο όλες οι εφετινές εκκρεμείς αθλητικές δικαστικές αποφάσεις θα καταλήξουν. Τον τσίμπησε μύγα και θέλει να το καταργήσει; Ή κάτι ετοιμάζεται και θέλει να λέει μελλοντικά στο Sky Sports ότι «αυτός έχει ζητήσει την κατάργηση του εν λόγω δικαστηρίου κ.τλ., κ.τλ.»;