Αρης και ΟΦΗ ήταν οι νικητές στις μάχες της Κρήτης και μετά και την ήττα της Παναχαϊκής στη Δράμα προβάλλουν ως σούπερ φαβορί για την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα.

Οι δύο ομάδες έχουν πλέον απόσταση δέκα βαθμών από την τρίτη Παναχαϊκή, η οποία έχει να ανέβει ένα βουνό στην προσπάθειά της να πλησιάσει τις προνομιούχες θέσεις και οι ελπίδες για άνοδο μειώθηκαν σημαντικά.

Ο Αρης γιόρτασε χθες την 104η επέτειο από την ίδρυσή του σε ένα κλίμα γεμάτο ενθουσιασμό και αισιοδοξία για το μέλλον με τη νίκη επί του Κισσαμικού στα Περιβόλια (δύο γκολ ο Διαμαντόπουλος και το νικητήριο ο Πασάς στο 85′): «Ηταν ένα συναρπαστικό παιχνίδι, παρότι αυτού του είδους οι αγώνες δεν μας αρέσουν. Θέλουμε να κλειδώνουμε γρήγορα τα παιχνίδια και με μηδέν στην άμυνα. Ομως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είχαμε να κάνουμε με μια ομάδα η οποία είναι εξαιρετική. Η όρεξη που είχαν να διακριθούν μας έκανε να… καρδιοχτυπήσουμε στο τέλος. Δεν μπορώ να έχω παράπονο από τους παίκτες, συνεχίζουμε. Η πίεση είναι μεγάλη, αλλά θα πρέπει να τους αποφορτίσω και εγώ και όλοι γύρω από την ομάδα. Είναι μονόδρομος να ανέβει ο Αρης στη Σούπερ Λίγκα» είπε ο Δημήτρης Σπανός.

Ο Βασίλης Κουτσιανικούλης με δύο γκολ και μία ασίστ οδήγησε τον ΟΦΗ στην ανατροπή και στη σπουδαία νίκη επί του Εργοτέλη που προηγήθηκε στα πρώτα τρία λεπτά 2-0! Μάλιστα ο Κουτσιανικούλης πέτυχε δύο γκολ ύστερα από δέκα χρόνια, καθώς η πρώτη φορά ήταν ως παίκτης του Εργοτέλη σε ένα σπουδαίο διπλό επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ.

«Η νοοτροπία που έχει αυτή η ομάδα είναι ότι δεν δέχεται να χάσει. Νομίζω ότι είναι στόχος του ΟΦΗ να πάρει το πρωτάθλημα και θέλει σε κάθε ματς να νικάει» είπε ο Νίκος Παπαδόπουλος καθώς είδε τους παίκτες να πετυχαίνουν τη 10η συνεχόμενη νίκη.

Η Δόξα Δράμας πέτυχε δύο γκολ προτού συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο του αγώνα (Γκότοβος, Κάσες) και νίκησε 2-0 την Παναχαϊκή που αγωνίστηκε με αρκετές απουσίες. Ετσι η Δόξα (τέταρτη συνεχόμενη νίκη) πλησίασε την Παναχαϊκή στους τέσσερις βαθμούς.

Τα άλλα αποτελέσματα: Αναγέννηση Καρδίτσας – ΑΕ Καραϊσκάκης 1-0, Παναιγιάλειος – Καλλιθέα 0-0, Αιγινιακός – Απόλλων Λάρισας 1-2, Απόλλων Πόντου – Τρίκαλα 1-1, Σπάρτη – Βέροια 3-0 (ά.α.), Πανσερραϊκός – Αχαρναϊκός 3-0 (ά.α.)

Βαθμολογία (23 αγ.): ΟΦΗ, Αρης από 57, Παναχαϊκή 47, Δόξα 43, Απόλλων Λάρισας 40.