Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού θα σημειωθεί από το απόγευμα της Κυριακής και από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται τοπικά να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν την Κυριακή το Ιόνιο, η Ηπειρος, η Δυτική Στερεά και βαθμιαία η δυτική και κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία (κυρίως δυτική και βόρεια) και η δυτική και βόρεια Πελοπόννησος.

Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας, της Δυτικής Στερεάς, της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας και πιθανόν και σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας με υψόμετρο πάνω από 600 με 700 μέτρα.

Τη Δευτέρα μέχρι το πρωί θα επηρεαστούν μέχρι το πρωί η δυτική και κεντρική Μακεδονία και κατά διαστήματα το Ιόνιο, η Ηπειρος, η δυτική Στερεά, η Θράκη και πιθανόν η δυτική και βόρεια Πελοπόννησος. Μέχρι το βράδυ τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα κάνουν την εμφάνισή τους στην ανατολική Μακεδονία ενώ το βράδυ και μέχρι νωρίς το πρωί της Τρίτης στα νησιά του ανατολικού και πιθανόν του βορείου Αιγαίου.