Την έγκρισή τους στην εταιρεία Baidu – την κινεζική εκδοχή της Google –  έδωσαν οι κινεζικές αρχές προκειμένου να ξεκινήσουν δοκιμές οδήγησης αυτόνομων αυτοκινήτων στους δρόμους του Πεκίνου. Τα τεστ των αυτόνομων οχημάτων θα γίνουν σε 33 δρόμους, που καλύπτουν αποστάσεις 105 χιλιομέτρων συνολικά, στα λιγότερο πυκνοκατοικημένα προάστια της κινεζικής πρωτεύουσας.

Η Baidu ηγείται των προσπαθειών ανάπτυξης της αυτόνομης κινεζικής τεχνολογίας στο πεδίο της αυτοκίνησης, έχοντας σε εξέλιξη ένα μεγάλο πρόγραμμα για την ανάπτυξη ενός συστήματος αυτόνομης οδήγησης με την ονομασία «Απόλλων».

Η εταιρεία δίνει αγώνα δρόμου για να συναγωνισθεί άλλες εταιρείες από τη Δύση, όπως η Waymo (θυγατρική της Google), η Tesla και η Uber. Έχει θέσει ως στόχο τα αυτόνομα οχήματά της με το σύστημα «Απόλλων» να κυκλοφορούν στους δρόμους της Κίνας έως το 2019, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς. Η εταιρεία ανακοίνωσε πέρυσι το Σεπτέμβριο ότι θα επενδύσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για την αυτόνομη οδήγηση μέσα στην επόμενη τριετία.

Τον προηγούμενο μήνα, η Κίνα είχε δώσει έγκριση για την πραγματοποίηση δοκιμών αυτόνομων οχημάτων στη Σαγκάη από τις εταιρείες SAIC Motor, NIO κ.α.
Παρά το πρόσφατο θανατηφόρο τροχαίο της Uber στην Αριζόνα, όπου σκοτώθηκε ο πρώτος πεζός από αυτόνομο όχημα στον κόσμο, όλες οι εταιρείες συνεχίζουν ακάθεκτες την ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης.

Καθώς πλησιάζει η στιγμή που τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό θα κυκλοφορούν στους δρόμους, σε όλο τον κόσμο εντείνονται οι πιέσεις για να διασφαλισθεί ότι θα είναι ασφαλή για τους πεζούς και τα άλλα οχήματα.