Αρνητικά απάντησε και ο Παναθηναϊκός στις προτάσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού, ώστε να ξεκινήσει εκ νέου το
πρωτάθλημα.

Οι Πράσινοι δεν υπέγραψαν το σχετικό
έγγραφο που τους εστάλη και πλέον οι ομάδες που εξέφρασαν αντίθεση στον
Γιώργο Βασιλειάδη είναι τέσσερις, με τον Παναθηναϊκό να ακολουθεί τον
δρόμο του Ολυμπιακού, της Λάρισας και της Ξάνθης.

Αυτό που σχολίαζαν από την πράσινη ΠΑΕ ήταν ότι νόμοι και ποινές υπάρχουν, αλλά επιβάλλονται επιλεκτικά με συγκεκριμένους αδικηθέντες και συγκεκριμένους ωφεληθέντες.

Παράλληλα, τόνιζαν ότι ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα που έχει υποστεί τις μεγαλύτερες τιμωρίες και συνέπειες του νόμου.

Η επιστολή του Παναθηναϊκού: 

«Αξιότιμοι κύριοι

Αναφορικά με την από 21-3-2018 επιστολή σας με συνημμένη επιστολή του κ. Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, σας γνωστοποιούμε τα κάτωθι:
Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός διαρκώς και αταλάντευτα μάχεται κατά των φαινομένων βίας αλλά και κατά κάθε παράνομης ενέργειας στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και είναι έτοιμη να συμπράξει σε κάθε υγιή προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση. Δυστυχώς τα πρόσφατα κρούσματα βίας που σημειώθηκαν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τα οποία οδήγησαν στη διακοπή του πρωταθλήματος αλλά και προηγούμενα περιστατικά βίας και άλλων παράνομων ενεργειών αναδεικνύουν την ήδη εκπεφρασμένη θέση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο νόμοι και ποινές υπάρχουν αλλά επιβάλλονται επιλεκτικά με συγκεκριμένους πάντα ωφεληθέντες και συγκεκριμένους αδικηθέντες.
Το ήδη εξαιρετικά αυστηρό (έως εξοντωτικό) πλαίσιο ποινών έχει πολλάκις εφαρμοσθεί σε απόλυτο βαθμό κατά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ενώ για όμοια περιστατικά η αντιμετώπιση υπήρξε εντελώς διαφορετική, καταργούμενης ούτω κάθε έννοια ισονομίας.
Επειδή πρώτιστο μέλημα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι το καλό του Ελληνικού Ποδοσφαίρου και θεωρούμε ότι η επανέναρξη του πρωταθλήματος εντάσσεται σε αυτή την κατεύθυνση, συναινούμε να συμμετάσχουμε και με τις υπόλοιπες ΠΑΕ σε διαβούλευση στη βάση των προτάσεων του κ. Υφυπουργού.

Για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός
Κωνσταντίνου Βασίλειος
Πρόεδρος»