Επενδυτής από το Αμπου Ντάμπι προσφέρει 500 εκατ. ευρώ για την αγορά της Μονακό. Σύμφωνα με την «Γκατζέτα Ντελο Σπορτ», ο επενδυτής ενδιαφέρεται για το 66% των μετοχών που βρίσκονται στην κατοχή του Ρώσου Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ.

Το υπόλοιπο ποσοστό ανήκει στον Πρίγκιπα του Μονακό, Αλβέρτο και δεν είναι προς πώληση.

Ο Ριμπολόβλεφ αγόρασε την πλειοψηφία των μετοχών της ομάδας του Βράχου το 2011 όταν ακόμα αγωνιζόταν στη Β΄κατηγορία της Γαλλίας. Οι Μονεγάσκοι επέστρεψαν στη Λιγκ 1 και κατάφεραν να γίνουν ξανά πρωταγωνιστές όταν ο ρώσος ολιγάρχης επένδυσε σε ακριβούς ποδοσφαιριστές όπως ο Ραδαμέλ Φαλκάο (60 εκατ. ευρώ), ο Χάμες Ροντρίγκες (45), ο Ζοάο Μουτίνιο (25) και ο Κοντγκόμπια (20).

Η πολιτική στις μεταγραφές άλλαξε ωστόσο γρήγορα και η Μονακό άρχισε να πουλά τους καλύτερους της παίκτες εισπράττοντας τεράστια ποσά. Μεταξύ των ποδοσφαιριστών που πούλησε είναι οι Μαρσιάλ, Κουρζαβά, Εμπαπέ, Μεντί, Μπερνάντο Σίλβα και Τιεμουέ Μπακαγιόκο. Παρ’ όλα αυτά συνεχίζει να πλασάρεται στο πόντιουμ της βαθμολογίας της Λιγγκ 1.

Το 2017 κατέκτησε τον τίτλο, ενώ την ίδια σεζόν έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Εας από τους υπεύθυνους αυτής της πολύ επιτυχημένης συνταγής, τόσο αγωνιστικά όσο και οικονομικά βρίσκεται ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, Λεονάρντο Ζαρντίμ ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο των μεγαλύτερων κλαμπ της Ευρώπης.