Ομόφωνα ένοχοι ήταν η ετυμηγορία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για πέντε από τους έξι κατηγορούμενους που κατά περίπτωση κάθισαν στο εδώλιο για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, φοροδιαφυγή, ηθική αυτουργία στη φοροδιαφυγή και έκδοση εικονικών τιμολογίων στο πλαίσιο της «υπόθεσης Καρούζου».

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 16 ετών στον βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης, πρώην μεγαλοκατασκευαστή Ιωάννη Καρούζο, καθώς και χρηματική ποινή 200.000 ευρώ, στην πρώην σύζυγο του Ρεβέκκα Σκαφτούρα κάθειρξη 14 ετών και χρηματική ποινή επίσης 200.000 ευρώ, στον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, πέντε έτη, ενώ στους Ιωάννη Παναγιωτόπουλο και Χρήστο Ρεκούμη, εκπροσώπους της εταιρείας ΦΑΝΤΟΜ, επτά και πέντε έτη αντιστοίχως.

Ο Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος, υιός του Ιωάννη και επίσης εκπρόσωπος της ΦΑΝΤΟΜ, κρίθηκε αθώος.Το δικαστήριο, το οποίο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση, δεν αναγνώρισε σε κανέναν ελαφρυντικά.

Το δικαστήριο έδωσε αναστολή στην ποινή για όλους τους κατηγορούμενους πλην του Ιωάννη Καρούζου, ενώ παράλληλα στη Ρεβέκκα Σκαφτούρα επιβλήθηκαν οι εξής όροι: εμφάνιση στο Α.Τ. της περιοχής της τρεις φορές τον μήνα, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση χρήσης πλωτού ή εναέριου μέσου, και υποχρέωση διανυκτέρευσης στην οικία της.