Επιστολή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, έστειλε τη Δευτέρα ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης για τη μεταφορά του Δικαστικού Μεγάρου της πόλης στο κτίριο της πρώην Ραλλείου Σχολής.

Ο κ Μώραλης, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει την περασμένη εβδομάδα, μέσω της επιστολής ζητά να δοθούν σαφές χρονοδιάγραμμα και δεσμεύσεις για την υλοποίηση και την παράδοση του έργου, που μένει σε εκκρεμότητα εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια.

Μάλιστα, ο κ Μώραλης σε συνέντευξη του στα ΝΕΑ είχε δηλώσει πως «εδώ και τρία χρόνια δε μας έχει ποτέ γνωστοποιηθεί η οποιαδήποτε απόφαση του οποιουδήποτε δημοσίου φορέα καθώς φυσικά και κανένα χρονοδιάγραμμα υλοποίησης… Δεν μπορεί μια ολόκληρη πόλη να περιμένει εσαεί και να είναι όμηρος του υπουργείου Δικαιοσύνης. Ο Δήμος Πειραιά ό, τι έπρεπε να κάνει για να προχωρήσει η ανακατασκευή του κτιρίου, το έχει πράξει έγκαιρα και με το παραπάνω».

Παράλληλα, ο δήμαρχος Πειραιά έστειλε επιστολή και στον υπουργό Επικρατείας αρμόδιο για ζητήματα καθημερινότητας του πολίτη, Αλέκο Φλαμπουράρη για θέματα που αφορούν την πόλη του Πειραιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εν λόγω επιστολή, ο κ Μώραλης θέτει το ζήτημα της καθυστέρησης της παράδοσης των έργων μέτρο και τραμ, όπως και την εκκρεμότητα έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος για την ανάπλαση του Μικρολίμανου αλλά και τη μη έκδοση μέχρι σήμερα Κοινής Υπουργικής Απόφασης για το ανταποδοτικό όφελος του ΟΛΠ προς τον Δήμο.