Μεγάλη αύξηση των αποδοχών του απαιτεί ο Νεϊμάρ από την Παρί Σεν Ζερμέν για να διακόψει τις διαπραγματεύσεις με τη Ρεάλ Μαδρίτης και να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον παριζιάνικο σύλλογο.

Οι βρετανικοί «Sunday Times» αποκαλύπτουν πως ο Νεϊμάρ έχει ήδη καταστήσει σαφές το αίτημά του προς τον πρόεδρο της Παρί Αλ Κελαϊφί, απαιτώντας να αυξηθούν τα μηνιαία έσοδά του από τα 3 εκατ. ευρώ μεικτά σήμερα στα 4,5 εκατ.

Αν οι καταριανοί ιδιοκτήτες αποδεχτούν το αίτημά του οι ετήσιες αποδοχές του Βραζιλιάνου θα εκτοξευτούν στα 54 εκατ. ευρώ, ενώ θα ξεπεράσουν τα 300 εκατ. ευρώ οι εξασφαλισμένες αποδοχές του αν εξαντλήσει το πενταετές συμβόλαιό του.

Οπως μετέδωσε αργότερα η «Εκίπ», η Παρί Σεν Ζερμέν διέψευσε πως ο Νεϊμάρ έχει καταθέσει αίτημα αύξησης των αποδοχών του. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να κάνει και διαφορετικά.

Είναι γνωστό άλλωστε στο χώρο του διεθνούς ποδοσφαίρου πως μια δελεαστική πρόταση λειτουργεί ως μοχλός πίεσης ώστε να αυξήσουν τις αποδοχές τους, όσο βασιλικές κι αν είναι αυτές, οι διάσημοι ποδοσφαιριστές και προπονητές. Ο πρώτος διδάξας είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο ο οποίος καταφέρνει να ανανεώνει συνεχώς το συμβόλαιό του επικαλούμενος το ενδιαφέρον της Παρί προς το πρόσωπό του.

Πέντε λόγοι

Σε δηλώσεις του στον βραζιλιάνικο Τύπο («Esporte Interativo»), ο Νεϊμάρ φέρεται να είπε πως «πέντε μήνες στη Γαλλία μοιάζουν με πέντε χρόνια».

Το δημοσίευμα των «Sunday Times» έρχεται ωστόσο σε αντίθεση με το UOL Esporte, το οποίο αποκαλύπτει –προφανώς μετά από συζητήσεις με τον παίκτη ή τον πατέρα του –τους πέντε λόγους που θέλει να φύγει ο Νεϊμάρ από την Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο πρώτος και σημαντικότερος λόγος είναι τα βίαια μαρκαρίσματα των αντιπάλων του. Τα στοιχεία αποκαλύπτουν πως στη Λιγκ 1 ο Νεϊμάρ υποφέρει από 5,7 φάουλ ανά αγώνα όταν το αντίστοιχο ποσοστό στη Λα Λίγκα ήταν 3,5 φάουλ ανά αγώνα.

Δεύτερος λόγος είναι η στάση των διαιτητών απέναντί του, καθώς τον αφήνουν απροστάτευτο. Στο ντέρμπι με τη Μαρσέιγ όταν διαμαρτυρήθηκε δέχτηκε κόκκινη κάρτα.

Τρίτος λόγος είναι το τεχνικό επίπεδο. Ο πατέρας του έχει πει σε ανύποπτο χρόνο πως δεν θα έπρεπε να παίξει ποτέ στη Γαλλία λόγω του χαμηλού επιπέδου των ομάδων. Η ιδέα ήταν να παίξει στην Ισπανία ή την Αγγλία για να καταφέρει να κατακτήσει τη Χρυσή Μπάλα.

Ο τέταρτος λόγος έχει σχέση με τους αγωνιστικούς χώρους. Τα περισσότερα γήπεδα είναι γεμάτα λακκούβες και κινδυνεύει να τραυματιστεί ανά πάσα στιγμή.

Και τέλος, ο Νεϊμάρ είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος γιατί αναγκάζεται να κλείνεται σε ξενοδοχείο παραμονή των αγώνων, ενώ σε πολλές μετακινήσεις χρησιμοποιείται το πούλμαν της ομάδας.