Ωσάν να έδωσε κάποιος… αόρατος την εντολή: «Χαμηλώστε τους τόνους της αντιπαράθεσης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ» και αμέσως συνέβησαν ορισμένα αξιοπερίεργα πράγματα όλο το πρωινό της Παρασκευής. Την επομένη δηλαδή του εμφύλιου καβγά στη Βουλή (για χάρη του Ιβάν Σαββίδη και για τη διαμάχη… Βορρά – Νότου) ανάμεσα σε Συριζαίους και στελέχη των ΑΝΕΛ. Πρώτος βγήκε στο ραδιόφωνο του Alpha ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, γραμματέας της ΚΟ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, ο οποίος διέψευσε τα περί κόντρας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ: «Κάποιοι προσπαθούν εναγωνίως να βρουν ρήγμα» απεφάνθη, και για να γίνει πιο πειστικός ότι τίποτα δεν συμβαίνει στις σχέσεις των δύο κομμάτων πέταξε και το παρακάτω: «Γνωρίζω ότι ο Τσίπρας τηλεφωνεί πέντε και έξι φορές την ημέρα στον Καμμένο».

Αλήθεια; Τι λένε στο τηλέφωνο τόσες φορές; Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε. Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι όταν ο Πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου μαζεύει τους συνεργάτες του εν όψει σοβαρών αποφάσεων, σπανίως προσκαλεί στελέχη των ΑΝΕΛ. Εκτός εάν συνεννοούνται αξιοποιώντας την τεχνολογία των… τηλεδιασκέψεων.

Η μύγα και το ξίγκι

Ο (γιατρός) κ. Παπαχριστόπουλος διέψευσε όμως και κάτι άλλο. Οτι ποτέ δεν είπε πως ο Ιβάν Σαββίδης διατηρεί φιλικές σχέσεις με την κυβέρνηση: «Δεν είπα τέτοιο πράγμα ποτέ, παραποιήθηκε το σύμπαν γιατί έπρεπε κάποιοι να βγάλουν από τη μύγα ξίγκι» είπε εκνευρισμένος. Τώρα δεν ξέρω εάν παραποιήθηκαν οι δηλώσεις του (έτσι γίνεται πάντα όταν οι πολιτικοί λένε κάτι και εν συνεχεία όταν προκαλέσουν πρόβλημα το μετανιώνουν και ρίχνουν την ευθύνη στους δημοσιογράφους που δεν κατάλαβαν ή δεν άκουσαν καλά), γνωρίζω όμως ότι του απάντησε στις… παραποιημένες δηλώσεις του (αυτές με τη μύγα και το ξίγκι) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος.

Τον… διέψευσε κατηγορηματικά ότι η κυβέρνηση διατηρεί φιλικές σχέσεις με επιχειρηματίες. Την ίδια ώρα όμως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, έλεγε πως πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να επανεξετάσει τις σχέσεις του με τους ΑΝΕΛ. Στον Νίκο Ξυδάκη απάντησε εμμέσως πλην σαφώς πάλι ο κ. Τζανακόπουλος, λέγοντας ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα. Αλλά (έτσι, για να διατηρηθούν και τα προσχήματα) πρόσθεσε ότι είναι λογικό να υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στα δύο κόμματα που έχουν διαφορετικές ιδεολογίες.

Διαβάστε περισσότερα στον Βηματοδότη: