Εκατοντάδες πολίτες βγήκαν για μια ακόμα ημέρα στους δρόμους της Μαδρίτης μετά το θάνατο σενεγαλέζου πλανόδιου πωλητή από ανακοπή καρδιάς την ώρα που προσπαθούσε να ξεφύγει από την αστυνομία, στη συνοικία Λαβαπιές της ισπανικής πρωτεύουσας.

Την Πέμπτη, ο 35χρονος πλανόδιος πωλητής από τη Σενεγάλη, Μάμε Μπάγιε Ντιάγε, υπέστη καρδιακή ανακοπή στον δρόμο, και την ίδια νύχτα διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων στη συνοικία Λαβαπιές της Μαδρίτης, όπου διαμένουν πολλοί μετανάστες και σε κοντινή απόσταση από το σημείο όπου άφησε την τελευταία πνοή του ο Ντιάγε.

Συγκρούσεις και τραυματίες


Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή σε πλατεία στη συνοικία Λαβαπιές δεν σημειώθηκαν επεισόδια. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα, όπως «Αρκετά με την αστυνομική παρενόχληση», και φώναζαν «Δολοφόνοι αστυνομικοί».

Η δήμαρχος της Μαδρίτης Μανούελα Καρμένα διαβεβαίωσε ότι το δημοτικό συμβούλιο της ισπανικής πρωτεύουσας θα ερευνήσει το περιστατικό. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου επισήμανε ότι η δημοτική αστυνομία δεν καταδίωκε τον άτυχο Σενεγαλέζο, όπως κατήγγειλαν ορισμένοι από τους διαδηλωτές.

Είκοσι άνθρωποι τραυματίστηκαν την Πέμπτη στις συγκρούσεις με την αστυνομία.