Τα θλιβερά γεγονότα της Τούμπας και η είσοδος του οπλοφορούντος Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου έκαναν τον γύρο του κόσμου προκαλώντας σοκ. Δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν εκτενώς στο συγκεκριμένο θέμα. Η απόφαση της κυβέρνησης, μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, ήταν η επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος. Μια απόφαση που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, με πολλές ομάδες να εκφράζουν τη διαφωνία τους με επίσημες ανακοινώσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας τον Ιανουάριο του 2015. Τρία χρόνια μετά μπορεί να μετρήσει κάποιος πέντε διακοπές στο ελληνικό πρωτάθλημα και χωρίς αμφιβολία η εύκολη λύση για τον κυβερνητικό συνασπισμό είναι η διακοπή του πρωταθλήματος.

«Ποδαρικό» Κοντονή

Η πρώτη απόφαση για διακοπή του πρωταθλήματος ήταν του Σταύρου Κοντονή τον Φεβρουάριο του 2015. Ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού αποφάσισε τη διακοπή του πρωταθλήματος μετά το ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού στη Λεωφόρο. Πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι έναν μήνα μετά είχε αποφασιστεί να γίνουν αγώνες χωρίς κόσμο.

Την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια στο Περιστέρι, σε αγώνα του Ατρομήτου με την ΑΕΚ. Υπήρξαν σκέψεις για διακοπή του πρωταθλήματος, ωστόσο η διοργάνωση που διακόπηκε ήταν το Κύπελλο. Τα ακραία επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στον αγώνα με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα είχαν οδηγήσει σ’ ένα «γαϊτανάκι» που έφτασε μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης. Εναν τελικό-παρωδία ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό, με τον Σταύρο Κοντονή να αναβάλλει συνεχώς τη διεξαγωγή του παιχνιδιού.

Πρώτα διακοπή, μετά σέντρα!

Ενα στοιχείο που φανερώνει πολλά για τον τρόπο με τον οποίο βλέπει το ελληνικό ποδόσφαιρο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει να κάνει με τα όσα έγιναν στο πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2016-2017. Σέντρα με… διακοπή, το είδαμε κι αυτό. Για την ακρίβεια, διακοπή πριν από τη σέντρα! Οι δύο πρώτες αγωνιστικές αναβλήθηκαν και τελικά το πρωτάθλημα δεν είχε ξεκινήσει Αύγουστο αλλά Σεπτέμβριο. Το αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι οι δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, που βάσει προγράμματος θα έπρεπε να διεξαχθούν τον Αύγουστο του 2016, τελικά έγιναν τον Ιανουάριο του 2017. Πάλι καλά που έγιναν, θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος.

Πρέπει όμως να σημειωθεί ότι πριν διεξαχθούν τα ματς των δύο πρώτων αγωνιστικών τον Ιανουάριο του 2017, είχε αποφασιστεί διακοπή του πρωταθλήματος και τον Νοέμβριο του 2016. Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη από την κυβέρνηση μετά τον εμπρησμό στο σπίτι του τότε αρχιδιαιτητή Γιώργου Μπίκα.

Οσα προαναφέραμε έχουν συμβεί τα τελευταία τρία χρόνια και αυτήν την περίοδο είναι σε ισχύ μια ακόμα απόφαση για διακοπή του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.