Νέα έκρηξη βίας από αντιεξουσιαστές χθες σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Ομάδες νεαρών έκαναν καταδρομική επιδρομή σε τράπεζες στην Πλατεία Κάνιγγος και εισβολή στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη. Η αστυνομική επιχείρηση της περασμένης Δευτέρας για την εκκένωση κατειλημμένων κτιρίων και κυρίως η υπόθεση «της Ηριάννας και του Περικλή» η οποία εκδικάζεται στο Εφετείο Αθηνών στις 21 Μαρτίου, ήταν η «δικαιολογία» για τις επιθέσεις.

Ο κύκλος των επιδρομών άνοιξε λίγο πριν από τις δέκα το πρωί στο κέντρο της Αθήνας με καταδρομική επίθεση ομάδας νεαρών σε δύο υποκαταστήματα τραπεζών στην οδό Χαλκοκονδύλη. Οι κουκουλοφόροι έσπασαν τις τζαμαρίες και προκάλεσαν καταστροφές σε ΑΤΜ. Σε διαδικτυακή τους ανάρτηση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι έγιναν «ως πρώτη επιθετική απάντηση στην εκκένωση των αναρχικών καταλήψεων».

Αναβρασμός επικρατεί στον χώρο των αντιεξουσιαστών ενόψει της δίκης «της Ηριάννας και του Περικλή». Χθες, στο πλαίσιο πανελλαδικής ημέρας δράσης, όπως αναφέρουν σε αναρτήσεις τους, κλιμάκωσαν τις επιθέσεις. Μέλη της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Θεσσαλονίκης εισέβαλαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη διασταύρωση της Εγνατίας με την οδό Αριστοτέλους (φωτογραφία κάτω), όπου αφού ανάρτησαν πανό και πέταξαν φέιγ βολάν, αποχώρησαν. Αλλη ομάδα αντιεξουσιαστών εισέβαλε λίγο αργότερα στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (φωτογραφία επάνω). Και εκεί οι νεαροί ανάρτησαν πανό ζητώντας την απελευθέρωση των δύο κρατουμένων.

n Εισβολή σε εργοτάξιο εταιρείας στο Μαρκόπουλο Αττικής έκαναν μέλη του Ρουβίκωνα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για εργατικό ατύχημα που στοίχισε τη ζωή σε έναν εργαζόμενο όταν καταπλακώθηκε από γερανό.