Την εκτίμηση ότι υπάρχει κίνδυνος να ξεσπάσει Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος εξέφρασε, ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση για την Υγεία, στην Άγκυρα «παγώνοντας» το ακροατήριο.

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλλερσον, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε χαρακτηριστικά: «Εγώ το έλεγα πάντα και στους ίδιους. Ειδικά στον αξιότιμο κ. Τίλλεροσν είχα πει: Γιατί φέρνετε αυτά τα όπλα εδώ; Απέναντι σε ποιον τα φέρνετε; Γιατί απέναντι από αυτά τα σύνορα είμαστε εμείς. Αυτά γιατί τα φέρνετε εδώ; Αν θέλετε το πιστεύετε καμία απάντηση».

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στην κατασκευή 20 βάσεων στη Συρία, διερωτώμενος «Ποιος ο λόγος να υπάρχουν αυτές τις βάσεις;» για να προσθέσει οτι δύο εκεί υπάρχουν δυνάμεις της Τουρκίας, του Ιράν και της Ρωσίας. Για τον Ρ. Ερντογάν αυτό εκλαμβάνεται ως ομολογία ότι έρχεται Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος. «Μιλάμε για αυτά συνέχεια. Αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να αναφερόμαστε σε αυτά σε γιορτή για την Υγεία. Γιατί θα είμαστε έτοιμοι για όλα», είπε χαρακτηριστικά σύμφωνα με το κρατικό τουρκικό πρακτορείο Ανατολή.