Ανδρας, 43 ετών, συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον ανακριτή, κατηγορούμενος για πορνογραφία και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων, μέσω διαδικτύου, ενώ σημειώνεται ότι είχε συλληφθεί πάλι για παρόμοια αδικήματα. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκαν στην Ελλάδα χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι κατείχαν και είχαν πρόσφορα προς διαμοιρασμό, αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ορισμένα από τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούσαν σε σύνδεση που ήταν καταχωρημένη στην οικία του 43χρονου. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του δράστη, σε περιοχή της Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φορητό μέσω αποθήκευσης τύπου USB και τρεις συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Παράλληλα, εντοπίστηκε πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, καθώς και χρηματικών συναλλαγών, που πραγματοποιήθηκαν μέσω εταιρείας εμβασμάτων προς χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, με σκοπό την αγορά σχετικού υλικού.

Σημειώνεται ακόμη, ότι τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.