Επίθεση σημειώθηκε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά από ομάδα αγνώστων με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, που εισέβαλε σε αίθουσα διδασκαλίας και ενώ ήταν σε εξέλιξη μάθημα με καθηγήτρια την Μαίρη Μπόση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άγνωστοι περιέλουσαν με μπογιές την κ. Μπόση και της είπαν πως όταν ξανάρθουν «θα πάθει χειρότερα».

«Δεν με χτύπησαν, ευτυχώς δεν χτύπησε κανείς. Η αίθουσα έγινε χάλια με τις μπογιές και χρειάστηκε να διακόψουμε το μάθημα. Ηταν μια μικρή ομάδα που εισέβαλε, δεν μας είπαν ποιοι ήταν, ήταν μία από τις συνηθισμένες επιθέσεις», δήλωσε στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6 η καθηγήτρια Μαίρη Μπόση.

«Τέτοια φαινόμενα δεν έχουν θέση ούτε στην κοινωνία, ούτε στον πανεπιστημιακό χώρο» υπογράμμισε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, καταδικάζοντας το περιστατικό.

Την επίθεση καταδίκασε καιο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του υπογραμμίζοντας ότι «ενέργειες τέτοιου είδους στρέφονται ενάντια στο δημόσιο πανεπιστήμιο και στρώνουν τον δρόμο σε λογικές αυταρχισμού και ιδιωτικοποίησης».

«Απερίφραστα» καταδικάζει και η πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Πειραιώς την επίθεση που δέχθηκε η Μ. Μπόση εν ώρα διδασκαλίας.

Σε σχετική ανακοίνωση, η πρυτανική αρχή χαρακτηρίζει «προσβλητική» την ενέργεια των ατόμων που εισήλθαν στον χώρο του πανεπιστημίου. «Το Πανεπιστήμιο βρίσκεται σύσσωμο στο πλευρό της συναδέλφου και συνεχίζει να επιτελεί το ακαδημαϊκό του έργο όπως κατά κανόνα πράττει. Τονίζεται δε ότι το Πανεπιστήμιο είναι χώρος που προάγει τη γνώση και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και όχι φερομένων σκοπιμοτήτων και ξένων προς το έργο του αντιπαραθέσεων», καταλήγει η ανακοίνωση της πρυτανείας του ΠΑΠΕΙ.