Στο γραφείο του διοικητή του Νοσοκομείου «Σωτηρία» εισέβαλλαν μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), προκειμένου να του εκθέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο.

Εργαζόμενοι και συνδικαλιστές, πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον προαύλιο χώρο του νοσοκοκομείου για θέματα υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης. Επίσης, η ΠΟΕΔΗΝ κατηγορεί τη διοίκηση του «Σωτηρία» ότι κάνει μετακινήσεις προσωπικού με κομματικά κριτήρια, ενώ παράλληλα οδηγεί στο κλείσιμο τον παιδικό σταθμό που λειτουργεί στο νοσοκομείο.

Οι διαμαρτυρόμενοι αιφνιδιαστικά αποφάσισαν να συναντήσουν τον διοικητή του «Σωτηρία» αλλά εμποδίστηκαν από αστυνομικούς. Παρόλα αυτά κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το γραφείο της διοίκησης χωρίς ωστόσο να συναντηθούν με τον Πέτρο Λυριντζή.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, «το νοσοκομείο καταρρέει εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης όπως όλα τα νοσοκομεία χώρας. Ταυτόχρονα η διοίκηση του νοσοκομείου είναι αλλοπρόσαλλη κάνει μετακινήσεις μόνο με ρουσφετολογικά και κομματικά κριτήρια. Αναστατώνει τη λειτουργία του νοσοκομείου χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος. Είναι σε εξέλιξη αυτό που είπε ο κ. Πολάκης: «πήραμε το κράτος, αλλά δεν πήραμε την εξουσία»».