Είχε το καθαρό μυαλό ως οργανισμός ο Ολυμπιακός να διατυπώσει την ένστασή του με θέα στο αυτονόητο από τη Δευτέρα. Να καταθέσει την άποψη πως δεν συντρέχει κανείς απολύτως λόγος για τη διακοπή του πρωταθλήματος. Χθες τον ακολούθησε και η Σούπερ Λίγκα μέσω της δήλωσης του προέδρου της Γιώργου Στράτου. Μπορεί για κάποιους να είναι σχεδόν βολικό να παρουσιάζουν τα γεγονότα της Κυριακής στην Τούμπα ως συνολικό πρόβλημα του ποδοσφαίρου, για το ίδιο το ποδόσφαιρο όμως δεν είναι. Αυτή η αίσθηση του να τιμωρηθούν όλοι, μαζί με τους πραγματικούς ενόχους. Υπάρχουν κανονισμοί, υπάρχει και πεδίο εφαρμογής τους. Υπάρχει και το περίφημο αυτοδιοίκητο, το οποίο η κυβέρνηση το έβαλε για μια ακόμη φορά στην άκρη κατεβάζοντας ρολά στο ποδόσφαιρο. Η ίδια κυβέρνηση που με τον προηγούμενο υφυπουργό διέκοψε το πρωτάθλημα άλλες τρεις φορές, τη μια εκ των οποίων με την παγκόσμια πρωτοτυπία να διεξαγάγει κανονικά τις ίδιες ημέρες τον προημιτελικό Κυπέλλου ΑΕΚ – Ολυμπιακός παρουσία 60.000 θεατών. Δεν είναι λύση η διακοπή λοιπόν.

Ο Ιβάν Σαββίδης, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ για τα όσα έγιναν στην Τούμπα θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις στα αρμόδια όργανα και εκείνα να αποφασίσουν. Το Πρωτάθλημα προφανώς θα πρέπει να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί κανονικά. Οπως φυσικά θα πρέπει άμεσα να ολοκληρωθούν και οι δικαστικές εκκρεμότητες που υπάρχουν. Εκεί όπου οι Ερυθρόλευκοι περιμένουν το αργότερο ως την Παρασκευή την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων για την αφαίρεση των τριών βαθμών από όσα συνέβησαν μετά το ματς με την ΑΕΚ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Θεωρούν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού αυτονόητο ότι θα πάρουν πίσω αυτούς τους βαθμούς. Η εφαρμογή της αναλογικότητας σε σχέση με την απόφαση που ξημερώματα Κυριακής έδωσε πίσω τους τρεις βαθμούς στον ΠΑΟΚ. Η ίδια Επιτροπή είναι που θα αποφασίσει. Και στην περίπτωση του Ολυμπιακού το ματς τελείωσε κανονικά, δεν υπήρχε κάποιος τραυματισμός κ.λπ. Περιμένουν οι Πειραιώτες και είναι βέβαιο πως όταν θα ξεκαθαρίσει η εικόνα θα πάρουν θέση για όλα όσα συμβαίνουν αυτόν τον καιρό. Και βεβαίως θα εξετάσουν και όλες τις νομικές δυνατότητες που έχουν στα χέρια τους.

Στην Μπράγκα ο Βιάνα

Oσον αφορά τα αγωνιστικά, χθες στον Ρέντη ήταν ημέρα ρεπό. Μέσω Πορτογαλίας ήρθε η είδηση. Η ανακοίνωση της Μπράγκα για την αγορά του Μπρούνο Βιάνα. Οι Πορτογάλοι έκαναν χρήση της οψιόν αγοράς και με 3 εκατ. ευρώ στον Ολυμπιακό έκαναν δικό τους τον βραζιλιάνο αμυντικό.

n Φιλικό με τον Πανιώνιο θα δώσει το Σάββατο ο Ολυμπιακός. Το ματς θα διεξαχθεί στο Καραϊσκάκης και θα ξεκινήσει στις τρεις το μεσημέρι.