«Λευκός καπνός» βγήκε από τη συνεδρίαση του Πολιτικού συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής για τα εκκρεμή οργανωτικά θέματα που δημιούργησαν σοβαρές αναταράξεις.

Η πρόταση που φαίνεται να λύνει το γόρδιο δεσμό, του τρόπου ανάδειξης της Κεντρικής Επιτροπής, δύο μέρες πριν από το ιδρυτικό συνέδριο είναι να υπάρξει συνθετική, αναλογική εκπροσώπηση κομμάτων και τάσεων. Θα υπάρξει, με λίγα λόγια διορισμός και όχι εκλογή.

Η απόφαση, ωστόσο, δεν ήταν ομόφωνη. Εκφράστηκαν ενστάσεις από την πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη.
Η διαφωνία του καταγράφηκε, ωστόσο από την πλευρά του ευρωβουλευτή του ΠαΣοΚ τονίστηκε ότι από τη στιγμή που τα υπόλοιπα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου συμφωνούν, δεν θα δημιουργήσει θέμα.
«Δεν συμφωνώ με την απόφαση επιμένω στην εκλογή της Κ.Ε. με διασφάλιση εκπροσώπησης κομμάτων και τάσεων», είπε στη Φώφη Γεννηματά σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν αλλά διευκρίνισε ότι δεν θα θέσει θέμα προς χάριν της ενότητας».

Το Πολιτικό Συμβούλιο Ωστόσο, όπως τονίστηκε, έστειλε με την απόφαση του «ένα μήνυμα πίστης στο εγχείρημα». Όπως επισημαίνεται πάνω από όλα τέθηκε «η κοινή προσπάθεια και η σύνθεση των απόψεων για το σήμερα και το αύριο της Ελλάδας».

Η απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου

Το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής συνεδρίασε για την προετοιμασία του Ιδρυτικού Συνεδρίου.

Κοινή συνισταμένη στις τοποθετήσεις όλων των μελών του, αποτέλεσε η ανάγκη για μια διαδικασία που θα έχει ως προτεραιότητα τις απαντήσεις στα προβλήματα της χώρας και θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των προοδευτικών πολιτών.

Σε αυτό το πλαίσιο, αποφασίστηκε επίσης, στα όργανα του Κινήματος να υπάρχει συνθετική, αναλογική και αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση όλων των δυνάμεων χωρίς αποκλεισμούς.

Για την τελική σύνθεση των οργάνων, λαμβάνονται υπόψιν τα κόμματα και οι κινήσεις που είχαν την αρχική πρωτοβουλία καθώς και τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας της 12ης Νοεμβρίου με τη συμμετοχή 212.000 πολιτών.

Με την απόφασή μας, στέλνουμε ένα μήνυμα πίστης στην αναγκαιότητα του εγχειρήματος.

Πάνω απ’ όλα, είναι η κοινή προσπάθεια και η σύνθεση απόψεων για το σήμερα και το αύριο της Ελλάδας.