Η επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας προφανέστατα επηρεάζει όλες τις ομάδες, αλλά μία εξ αυτών άρχισε από χθες την αποτίμηση της ζημιάς.

Χωρίς να παίξει με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Απόλλων Σμύρνης βγήκε διπλά χαμένος. Και ψυχολογικά και οικονομικά, όπως σημειώνεται και στη χθεσινή του ανακοίνωση. Πάνω που αναθάρρησε άλλωστε με τη νίκη επί του Παναιτωλικού και προετοιμαζόταν για έναν ακόμη «τελικό» στην προσπάθεια να αναρριχηθεί πάνω από τη διακεκαυμένη ζώνη, συνειδητοποίησε ότι έκανε ένα αχρείαστο ταξίδι στην Ηπειρο. Παρεμπιπτόντως, το κόστος για τις εκτός έδρας αποστολές κυμαίνεται από 5.000 έως και 10.000 ευρώ, συνυπολογίζοντας οδοιπορικά, διαμονή και διατροφή.

Γι’ αυτό και η ΠΑΕ αναφέρει στην ανακοίνωσή της πως «αυτοί οι κάποιοι που πήραν την απόφαση και ακόμα δεν έχουν κάνει τον κόπο να μας ενημερώσουν επίσημα, καλό θα είναι να μας πουν και ποιοι θα μας αποζημιώσουν. Ποιοι θα καλύψουν τα έξοδα που έκανε η ομάδα μας χωρίς κανέναν τελικά λόγο και αιτία».

Μπέρδεμα

Η ανακοίνωση του Απόλλωνα εκδόθηκε ύστερα από ένα αλαλούμ τριών ωρών. Το απόλυτο μπέρδεμα επικράτησε από τη στιγμή που εξήλθε από το Μέγαρο Μαξίμου ο υφυπουργός Γιώργος Βασιλειάδης ενημερώνοντας για την απόφαση διακοπής του πρωταθλήματος. «Από πότε θα έχει ισχύ η απόφαση; Θα εξαιρεθεί το δικό μας παιχνίδι απόψε;» διερωτόνταν ο προπονητής Γιώργος Παράσχος και οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα Σμύρνης. «Πάμε να φύγουμε. Τζάμπα ήρθαμε» έλεγαν ορισμένοι. «Πρέπει να περιμένουμε επίσημη ενημέρωση» αντέτειναν οι ψυχραιμότεροι.

Είχε καταφθάσει μάλιστα στα Γιάννινα και ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναγιώτης Μονεμβασιώτης που έγινε έξαλλος όταν ενημερώθηκε τρεις ώρες πριν από τη σέντρα ότι δεν θα διεξαχθεί ο αγώνας της ομάδας του.

Ο εκνευρισμός επεκτάθηκε και στις τάξεις των φιλάθλων. Περίπου οι 60 από τους 100 εκδρομείς είχαν καταφθάσει στα Γιάννινα, ενώ οι υπόλοιποι πληροφορήθηκαν τα μαντάτα καθ’ οδόν…

Ποδοσφαιρικό τμήμα και φίλαθλοι πήραν εν τέλει τον δρόμο της επιστροφής (αεροπορικώς η ομάδα) σαν να είχαν ηττηθεί…