Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται έρευνα από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης για την εισβολή στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, έχοντας στη μέση του και σε ειδική θήκη ένα όπλο.

Το αποτέλεσμα ήταν η ενεργοποίηση της αυτόφωρης διαδικασίας (που πάντως έληξε χθες το βράδυ) για παράβαση που συνδέεται με τον αθλητικό νόμο.

Και αυτό γιατί η συγκεκριμένη συμπεριφορά, δηλαδή η εισβολή στο γήπεδο κατά τη διάρκεια αγώνα, είναι αδίκημα που προβλέπεται και τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος, για το οποίο, σύμφωνα με τον νόμο, επιβάλλεται η σύλληψη του δράστη εντός 24 ωρών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εντολή για την κίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας αφορά και τέσσερις ακόμα ιδιώτες της προσωπικής ασφάλειας του Σαββίδη, που εισέβαλαν μαζί του στον αγωνιστικό χώρο.

Στο μεταξύ, αναζητείτο και ένας εν ενεργεία αστυνομικός, ο οποίος υπηρετεί στο Τμήμα Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων Θεσσαλονίκης, στον οποίο είχε ανατεθεί από την υπηρεσία του η φύλαξη του Σαββίδη. Ο αστυνομικός αντί να ενημερώσει –ως όφειλε –τους ανωτέρους του για το επεισόδιο στην Τούμπα, προτίμησε να εξαφανισθεί μαζί με τους υπόλοιπους της φρουράς και μέχρι χθες αργά το βράδυ παρέμενε άφαντος.
Με αφορμή το «πρωτόγνωρο αυτό περιστατικό» η Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών (ΠΟΑΣΥ) θέτει επί τάπητος συγκεκριμένα «αμείλικτα ερωτήματα», ζητώντας την άμεση απάντησή τους: Για ποιον λόγο δεν συνελήφθη ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ; Υπήρξε ολιγωρία ή απολαμβάνει προνομιακή προστασία; Η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης και η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας θα αναζητήσουν ευθύνες; Θα καταλογιστούν; Ή θα περιμένουν όλοι να ξεχαστεί το γεγονός;

Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί μάλιστα καλούν «την ελληνική πολιτεία να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της».