Ξεκάθαρη απάντηση και σαφές χρονοδιάγραμμα από το υπουργείο Δικαιοσύνης ζητεί ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης για τη μετεγκατάσταση του Δικαστικού Μεγάρου της πόλης στο κτίριο της πρώην Ραλλείου Σχολής. Μάλιστα, ο ίδιος, όπως χαρακτηριστικά τόνισε χθες, θα στείλει ενδεχομένως και αύριο επιστολή στον υπουργό για το θέμα.

Εχουν περάσει τριάμισι χρόνια από τότε που το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά πήρε την απόφαση να παραχωρήσει τη Ράλλειο για μετεγκατάσταση των δικαστηρίων και ακόμη το Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά βρίσκεται στο ακατάλληλο κτίριο της οδού Σκουζέ. Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, άλλες προτεραιότητες αλλά και η αλλαγή γενικών γραμματέων –μέχρι στιγμής τέσσερις έχουν ασχοληθεί με το ζήτημα –είναι, σύμφωνα με τον Μώραλη, οι βασικοί λόγοι καθυστέρησης.

«Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ενημέρωσα ότι είμαι πολύ ανήσυχος για το θέμα της Ραλλείου. Δική μου υποχρέωση είναι να μπορέσω να αξιοποιήσω τα ακίνητα του δήμου προς όφελος του δήμου και των δημοτών του» δήλωσε ο Μώραλης. Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπασπύρου, όπως σημείωσε ο δήμαρχος, κατηγόρησε για τις καθυστερήσεις τον δήμο. «Αισθάνθηκα ότι αδικούμαι και ως πρόσωπο και ως δημοτική αρχή. Περιμένω λοιπόν να μου πει κάποιος υπεύθυνος ποιος θα αναλάβει και θα πληρώσει και πόσο χρόνο θα κάνει η ολοκλήρωση της απαιτούμενης μελέτης για τη δημοπράτηση, πότε θα δημοπρατηθεί το έργο και πότε τελικά θα ολοκληρωθεί. Ανάλογα με τις απαντήσεις και το χρονοδιάγραμμα, θα αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Αλλιώς θα αξιολογηθεί εάν μας πουν ότι η ολοκλήρωση θα είναι, για παράδειγμα, το 2021 και αλλιώς εάν η απάντηση μιλά για το 2029. Ωστόσο δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα έχουμε σαφείς και ειλικρινείς απαντήσεις» τόνισε ο Μώραλης.