Δεύτερη ημέρα της πολυεθνικής άσκησης «Ηνίοχος 2018» για πρώτη φορά με συμμετοχή της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας, σημειώνει σε ανάρτησή της στο Twitter η πρεσβευτής της Μ. Βρετανίας στην Ελλάδα Κέιτ Σμιθ.

Στην ίδια ανάρτηση, η κ. Σμιθ επισημαίνει πως «Βρετανοί πιλότοι μαζί με συναδέλφους τους από έξι χώρες σε μια άσκηση που ενισχύει τις σχέσεις συμμάχων και φίλων»

Σημειώνεται πως στην πολυεθνική αεροπορική άσκηση μεσαίας κλίμακας «Ηνίοχος 2018» που ολοκληρώνεται στις 23 Μαρτίου, συμμετέχουν με μέσα και προσωπικό, για πρώτη φορά το Ηνωμένο Βασίλειο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι ΗΠΑ, η Ιταλία και η Κύπρος με ελικόπτερο για τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης που θα διεξαχθούν στο πλαίσιο της άσκησης. Από την Ελλάδα θα συμμετάσχει μεγάλος αριθμός αεροπορικών δυνάμεων, καθώς και δυνάμεις του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού.

Αντικειμενικός σκοπός της «Ηνίοχος 2018» είναι, όπως έχει επισημανθεί σε προηγούμενο τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ να παρέχει ρεαλιστική επιχειρησιακή εκπαίδευση σε συνθήκες που προσομοιάζουν σ΄ ένα σύνθετο, πολλαπλών απειλών περιβάλλον μάχης, ώστε να μεγιστοποιήσουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πολεμικής Αεροπορίας.