Την επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος της Super League αποφάσισε η κυβέρνηση μετά τα χθεσινά γεγονότα στο γήπεδο της Τούμπας.

Αυτό ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης μετά από πολύωρη σύσκεψη που είχε με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της πρωινής σύσκεψης είπε στους συνεργάτες του: «Δε με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. Αυτή η ιστορία θα τελειώσει και όλοι θα βρεθούν προ των ευθυνών τους».

Τις αμέσως επόμενες ώρες, όπως είπε ο κ. Βασιλειάδης, θα ξεκινήσουν συζητήσεις με τους φορείς του ποδοσφαίρου, την Ομοσπονδία, τη Λίγκα ενώ όπως είπε είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με την ΟΥΕΦΑ και δεν πρόκειται να ξεκινήσει το πρωτάθλημα εάν δεν υπάρχει ένα νέο σαφές πλαίσιο συμφωνημένο από όλους ώστε «να ξεκινήσουμε μπροστά με όρους και κανόνες».

Διαφάνεια

«Δεν κάνουμε πίσω», είπε ο κ. Βασιλειάδης προσθέτοντας ότι συνεχίζουμε τη μάχη μας για διαφάνεια και καλύτερο το ποδόσφαιρο.

«Η κυβέρνηση έχει δώσει μεγάλες μάχες να εξυγιάνει τον πολύπαθο χώρο του ποδοσφαίρου, έχουν γίνει πολλά μένουν όμως πολλά ακόμα να γίνουν. Σε κάθε περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να διακινδύνεψει όλη αυτή τη προσπάθεια», είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Ερωτηθείς σχετικά για τον ενδεχόμενο ποδοσφαιρικού Grexit είπε ότι όλα είναι στο τραπέζι εφόσον δεν αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες τους.

Προανήγγειλε μάλιστα νέες ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα, ενώ έκανε λόγο για περαιτέρω αυστηροποίηση του κανονιστικού πλαισίου.

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά εάνοι αποφάσεις πρόκειται να επηρεάσουν την Εθνική Ομάδα, είπε ότι θα ληφθούν όλες οι απαραίτητες πρόνοιες ώστε να μην συμβεί αυτό.

Πάντως, οι αποφάσεις αυτές δεν απομακρύνουν το ενδεχόμενο ενός ποδοσφαιρικού Grexit καθώς την Τετάρτη συνεδριάζει η UEFA για να λάβει αποφάσεις για τις ομοσπονδίες των χωρών στις οποίες έγιναν επεισόδια το Σαββατοκύριακο, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα φυσικά.