Η μεθόδευση της μεταγραφής που θα συγκλονίσει τον αθλητικό κόσμο –και όχι μόνο –ξεκίνησε στις 6 Μαρτίου.

«Δεν επιστρέφω στο Παρίσι, είναι αμετάκλητη η απόφασή μου. Τους επόμενους τρεις μήνες να διαπραγματευτείς με τον Αλ Κελαϊφί για να επιτρέψει τη μεταγραφή μου στη Ρεάλ Μαδρίτης», φέρεται να είπε ο Νεϊμάρ στον πατέρα του που εκτελεί ταυτόχρονα χρέη μάνατζερ στις 6 Μαρτίου, όταν η Παρί αποκλείστηκε από τους Μερένχες στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στην αποκάλυψη προέβη η ισπανική εφημερίδα «ABC» η οποία σημειώνει πως ο Νεϊμάρ που αναρρώνει από την επέμβαση που υποβλήθηκε στο πέμπτο μετατάρσιο του δεξιού του ποδιού, ζήτησε από τον πατέρα του να προτείνει στην Παρί Σεν Ζερμέν να σταματήσει να τον πληρώνει ώστε να ανοίξει άμεσα ο δρόμος της διαπραγμάτευσης με την πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Το δημοσίευμα φαίνεται πως έθεσε σε συναγερμό τον Αλ Κελαϊφί ο οποίος, σύμφωνα με το «Telefoot», θα ταξιδέψει τις επόμενες ημέρες στη Βραζιλία να συναντήσει τον Νεϊμάρ για να προσπαθήσει προφανώς να αλλάξει απόφαση.

Η παροικία καταρρέει

Ο αρχηγός της Παρί Τιάγκο Σίλβα είναι βέβαιος πως η βραζιλιάνικη παροικία στη γαλλική ομάδα θα λάβει τέλος θεωρώντας δεδομένο πως ο Νεϊμάρ θα πιέσει καταστάσεις ώστε να φύγει από το Παρκ Ντε Πρενς. Εκτιμά πως μακριά από τη γαλλική πρωτεύουσα θα βρεθεί επίσης ο ίδιος καθώς και ο Μαρκίνιος.

Ο Νεϊμάρ είναι ιδιαίτερα χολωμένος γιατί στην κόντρα του με τον Καβάνι οι φίλαθλοι αλλά και η πλειονότητα των συμπαικτών του τάχθηκαν υπέρ του Ουρουγουανού. Ομως δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος. Στο οικογενειακό του περιβάλλον έχει εκμυστηρευτεί πως έχει μετανιώσει για την απόφασή του να πάει σε ένα υποβαθμισμένο πρωτάθλημα όπως το γαλλικό και για τον λόγο αυτό είναι πρόθυμος να μειώσει τις αποδοχές του προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στη Ρεάλ.

Σε πρόσφατη συνάντηση που είχε ο τεχνικός διευθυντής της Παρί Αντέρο Ενρίκε με κορυφαίο ποδοσφαιριστή και τον μάνατζέρ του, ο τελευταίος τον ρώτησε αν θα μείνει ο Νεϊμάρ στην ομάδα και ο Πορτογάλος τού απάντησε πως δεν μπορεί να του εγγυηθεί κάτι τέτοιο.

Η διαπραγμάτευση

Γνώστης των παρασκηνιακών κινήσεων φέρεται ο Ζινεντίν Ζιντάν ο οποίος έχει ανάψει το πράσινο φως για την έλευση του Βραζιλιάνου στο Σαντιάγο Μπερναμπέου. Με τη μεταγραφή του Νεϊμάρ συμφωνεί και ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Πριν από μερικές εβδομάδες παράγοντες της Ρεάλ συναντήθηκαν στη γαλλική πρωτεύουσα με τον πατέρα του παίκτη και δύο δικηγόρους και εκεί έπεσε στο τραπέζι το ποσό που θα πρέπει να δώσει η Βασίλισσα για να αποκτήσει τον Βραζιλιάνο: 400 εκατ. ευρώ.

Η πρώτη προσφορά της Βασίλισσας ωστόσο δεν θα ξεπερνά τα 250 εκατ. η οποία θα ανέβει μέχρι τα 300 εκατ. ενώ θα προσφέρει ως αντάλλαγμα και παίκτες, ίσως τον Μπέιλ ή τον Μπενζεμά ή και τους δύο μαζί.

Η Μπαρτσελόνα απαντά με την απόκτηση του Γκριεζμάν η οποία θα ανακοινωθεί το καλοκαίρι, αλλά και την υπογραφή προσυμφώνου με τον Αρτουρ ο οποίος θεωρείται ο Βραζιλιάνος Ινιέστα.

Οσον αφορά τον τίτλο στη Λα Λίγκα, αυτός φαίνεται πως έχει πάρει τον δρόμο του προς το Καμπ Νου. Οι Μπλαουγκράνα χωρίς τον Μέσι που έγινε για τρίτη φορά πατέρας ενός γιου, του Τσίρο, νίκησαν με 2-0 τη Μάλαγα. Με νίκη συνέχισε και η Ατλέτικο (3-0 τη Θέλτα), ενώ με δύο γκολ του Ρονάλντο η Ρεάλ επικράτησε της Εϊμπαρ με 2-1. Το επεισόδιο του Ράμος που εγκατέλειψε τον αγωνιστικό χώρο στο 76′ γιατί τον καλούσε η φύση ήταν αυτό που συζητήθηκε περισσότερο.

Τα αποτελέσματα: Τζιρόνα – Λα Κορούνια 2-0, Σεβίλλη -Βαλένθια 0-2, Χετάφε – Λεβάντε 0-1, Εσπανιόλ – Σοσιεδάδ 2-1.

Η βαθμολογία: Μπαρτσελόνα 72, Ατλέτικο 64.