Τη θέση του ότι δεν μπορεί να συσταθεί κυβέρνηση χωρίς το Κίνημα Πέντε Αστέρων επανέλαβε ο υποψήφιος πρωθυπουργός των «πεντάστερων», Λουίτζι Ντι Μάιο, με μήνυμά του στο Facebook.

«Τα Πέντε Αστέρια είναι καθοριστικά, χωρίς εμάς δεν μπορεί να γίνει κυβέρνηση και θα πρέπει όλοι να μιλήσουν μαζί μας», είπε ο ιταλός πολιτικός.

«Εκτός και αν- αλλά κάτι τέτοιο θα αποτελούσε ύβρη κατά της Δημοκρατίας και των πολιτών- αποφασίσουν να φτιάξουν όλοι μαζί, μια κυβέρνηση εναντίον μας», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής βουλής και πολιτικός υπεύθυνος του κινήματος που ίδρυσε ο Μπέπε Γκρίλο.

Ο Λουίτζι Ντι Μάιο κάλεσε τους Ιταλούς «να παρακολουθήσουν με προσοχή τα όσα θα συμβούν τις επόμενες εβδομάδες, διότι διακυβεύεται το μέλλον της χώρας», ενώ δεσμεύτηκε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσει πρόταση του κινήματός του, για το περιεχόμενο του Κειμένου Οικονομικού Προγραμματισμού, σχετικά με τις μελλοντικές δαπάνες του δημοσίου, που η Ιταλία θα πρέπει να αποστείλει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέχρι τα τέλη Απριλίου.