Ο Ολυμπιακός πέτυχε επική ανατροπή κόντρα στον ΠΑΟΚ, επιστρέφοντας από το 13-17 για να πάρει τη νίκη με 22-21, χάρη σε γκολ του Μισαηλίδη στο τελευταίο δευτερόλεπτο και να προκριθεί στον πρώτο τελικό Κυπέλλου χάντμπολ στην ιστορία του! Αντίπαλος του Ολυμπιακού στον τελικό της Κυριακής θα είναι ο ΑΣΕ Δούκας.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι από την αρχή με τις δύο να συμβαδίζουν στο σκορ μέχρι το 7-7 (18′). Ομως από εκείνο το σημείο και μετά ο ΠΑΟΚ πήρε τα ηνία στο ματς και ξέφυγε μέχρι και με 4 γκολ (13-9) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους η εικόνα δεν άλλαξε με τον Δικέφαλο να κρατάει μια διαφορά 3-4 γκολ μέχρι το 17-13. Οι Ερυθρόλευκοι σ’ εκείνο το σημείο άρχισαν την αντεπίθεση και μ’ ένα σερί 6-0 προσπέρασαν με 19-17. Ομως όμως ο ΠΑΟΚ βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και ισοφάρισε σε 19-19 έξι λεπτά πριν το φινάλε.

Το παιχνίδι είχε γίνει θρίλερ με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να παίρνει προβάδισμα με πέναλτι του Παλάσκα (19-20), προτού οι Κέζιτς και Τζηράς κάνουν το 21-20 για τον Ολυμπιακό. Ο Παλάσκας έδωσε ξανά τη λύση στον ΠΑΟΚ (21-21), όμως ο Μισαηλίδης σκόραρε στο τελευταίο δευτερόλεπτο για να δώσει στον Ολυμπιακό την πρόκριση στον πρώτο τελικό Κυπέλλου της ιστορίας του, ανήμερα των 93ων γενεθλίων του συλλόγου.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Σανίκης με επτά τέρματα, ενώ από πλευράς ΠΑΟΚ πήγε «στράφι» η τρομερή εμφάνιση του Παλάσκα που πέτυχε δέκα γκολ.

Να σημειώσουμε ότι η πλευρά του Δικεφάλου θεωρεί αντικανονικό τον τρόπο που έληξε ο αγώνας και αναφέρεται συγκεκριμένα στη φάση μετά το νικητήριο γκολ.Κατά τη διάρκειά της ο τερματοφύλακας Κοτανίδης πέταξε την μπάλα για να γίνει η σέντρα και αφού κανένας από τους παίκτες του ΠΑΟΚ δεν την πήρε, έφτασε στον Σανίκη που την πέταξε μακριά. Η ενέργεια αυτή, σύμφωνα με τους Θεσσαλονικείς εμπόδισε τους παίκτες να κάνουν σέντρα και γι’ αυτόν τον λόγο -όχι μόνο ζήτησαν κόκκινη κάρτα και πέναλτι, αλλά έκαναν και ένσταση μετά τη λήξη του αγώνα, η οποία απορρίφθηκε τόσο από τους διαιτητές όσο και από τηναγωνόδικο επιτροπή.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Ζαραβίνας): Τσακνής, Κωστακίδης 5, Κρητικός, Πετρίσεβιτς, Τζηράς 6, Καραμπουρνιώτης, Μισαηλίδης 1, Σκρόμπιτς 1, Στούμπης, Κανδύλας 3, Σανίκης 6, Αλβανός, Παπαδιονυσίου, Λιάπης, Τσιλιμπάρης, Χάλαρης.

ΠΑΟΚ (Στέλιος Σεϊρεκίδης): Αραμπατζής 3, Παλάσκας 10, Τσίλης 3, Νικολαΐδης, Κοκώνης 2, Πόουλσεν, Αποστόλου, Πετρίδης, Καλόμοιρος, Μαστορογιάννης 1, Πέγιοβιτς, Κέζιτς 1, Κυπραίος, Κολοβός, Βεσελίνοβιτς 1, Κοτανίδης.

Στον τελικό ο ΑΣΕ Δούκας

Ο ΑΣΕ Δούκα θα είναι ο αντίπαλος του Ολυμπιακού. Η ομάδα των Εκπαιδευτηρίων επικράτησε 28-19 του Αερωπού Εδεσσας, στον δεύτερο ημιτελικό του final-4 που διεξάγεται στη Γλυφάδα, και εξασφάλισε την παρουσία της στον τελικό για δέκατη φορά στην ιστορία της (αριθμός ρεκόρ). Στο ημίχρονο η αθηναϊκή ομάδα ήταν μπροστά με 11-9, ο Αερωπός ισοφάρισε 12-12 στις αρχές του β΄ μέρους, αλλά στη συνέχεια ο ΑΣΕ Δούκα ήταν καταιγιστικός και «καθάρισε» το παιχνίδι.