Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε 2-1 τη Λίβερπουλ στο ντέρμπι της 30ης αγωνιστικής στην Πρέμιερ Λιγκ και είναι το φαβορί για τη δεύτερη θέση στην τελική κατάταξη, καθώς έχει πλέον πέντε βαθμούς διαφορά από την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο επέλεξε και πάλι το γνωστό παιχνίδι. Πρώτα η άμυνα Ευτύχισε να πετύχει δύο γκολ σε ισάριθμες φάσεις που δημιούργησε στα πρώτα 25 λεπτά, με την ικανότητα του Ράσφορντ, αλλά και την αμυντική αδυναμία της Λίβερπουλ,. Με το 2-0 η Γιουνάιτεντ ήταν άνετη και έστρεψε το ενδιαφέρον της στην αμυντική προσπάθεια. Ολοι οι παίκτες πίσω από τη μπάλα.

Η τελική στατιστική, όση αλήθεια κι αν λέει, δείχνει τα εξής: πέντε τελικές η Γιουνάιτεντ έναντι 14 της Λίβερπουλ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν 68% κατοχή και 13 κόρνερ έναντι ενός!

Η Γιουνάιτεντ λοιπόν πέτυχε τα δύο γκολ με τον Ράσφορντ στο 14′ και το 25′. Η Λίβερπουλ μείωσε με αυτογκόλ του Μπαΐγί στο 66′ μετά από γύρισμα του Μανέ. Η Γιουνάιτεντ είχε και μία ακόμα φάση με τον Μάτα στο 38′, αλλά μετά τίποτα. Υπάρχει και μία φάση στο 82′ , με ανατροπή του Μανέ από τον Φελαϊνί. Ο διαιτητής Γκρεγκ Πόουσον έδειξε «παίζετε».

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ντε Χέα, Βαλένσια, Σμόλινγκ, Μπέιγι, Γιανγκ, ΜακΤόμινεϊ, Μάτιτς, Μάτα (89′ Λίνγκαρντ), Σάντσες (90+6′ Νταρμιάν), Ράσφορντ (70′ Φελαϊνί), Λουκάκου

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Κάριους, Άρνολντ (80′ Βαϊνάλντουμ), Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (84′ Σολάνκε), Τσάμπελεϊν (62′ Λαλάνα), Τσαν, Μίλνερ, Σαλάχ, Φιρμίνο, Μανέ