Ούτε οι απουσίες του Μέσι (λόγω της γέννησης του γιου του) και του τραυματία Ινιέστα, ούτε η επερχόμενη ρεβάνς με την Τσέλσι για τους «16» του Champions League, ούτε φυσικά η ουραγός και σχεδόν καταδικασμένη Μάλαγα, μπορούσαν να φρενάρουν την επέλαση της Μπαρτσελόνα προς την κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Με γκολ των Λουίς Σουάρες (15΄) και Φελίπε Κουτίνιο (28΄), οι «μπλαουγκράνα» έφτασαν εύκολα στο 2-0 και στη συνέχεια… κατέβασαν στροφές, καθώς μάλιστα οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες από το 30΄, λόγω αποβολής του Σάμουελ Γκαρσία.

Νωρίτερα, η Λεβάντε με γκολ του Κόκε στο 79΄ πέτυχε σημαντική εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί της Χετάφε και απομακρύνθηκε από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Η Έιμπαρ έβαλε δύσκολα στη Ρεάλ, που πάντως κατόρθωσε στο τέλος να φύγει με τους τρεις βαθμούς από το «Ιπουρούα», χάρις στον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Πορτογάλος άσος της «βασίλισσας» συνέχισε με κεκτημένη ταχύτητα από το Champions League, όπου οδήγησε την ομάδα του στα προημιτελικά εις βάρος της Παρί Σεν Ζερμέν, σκοράροντας πάλι και μάλιστα εις διπλούν, στο 2-1 της πρωταθλήτριας Ευρώπης επί των Βάσκων.

Ο Ρονάλντο άνοιξε το σκορ στο 34′, η Εϊμπάρ ισοφάρισε με τον Ραμίς στο 50′, αλλά ο Πορτογάλος «χτύπησε» και πάλι στο 84′ για να δώσει τη νίκη στη Ρεάλ.

Τα σχέδιά της για το Champions League της επόμενης περιόδου μπορεί να καταστρώνει η Βαλένθια. Οι «νυχτερίδες» πέτυχαν ίσως τη νίκη της χρονιάς, επικρατώντας 2-0 της Σεβίλης στο «Σάντσεθ Πιθχουάν», και άνοιξαν τη μεταξύ τους διαφορά στους έντεκα βαθμούς, «κλειδώνοντας» σε πολύ μεγάλο βαθμό θέση στην προνομιούχο τετράδα του ισπανικού πρωταθλήματος. Ο Ροντρίγκο πέτυχε και τα δύο γκολ των νικητών, στο 25΄ και στο 68΄, ενώ ενδιάμεσα οι γηπεδούχοι έχασαν αρκετές και σημαντικές ευκαιρίες να ισοφαρίσουν. Οι Ανδαλουσιάνοι έχουν πλέον μπροστά τους τη ρεβάνς του Champions League με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Βιντσέντζο Μοντέλα να αμφισβητείται έντονα.