Στόχος του Ολυμπιακού έως το φινάλε του πρωταθλήματος δεν είναι άλλος από να κατακτήσει τουλάχιστον τη δεύτερη θέση, ολοκληρώνοντας τη χρονιά με το απόλυτο στα έξι παιχνίδια που απομένουν. Αρχής γενομένης από το Κυριακάτικο παιχνίδι με τον Πλατανιά (15:00), στα Περιβόλια.

Ο Οσκαρ Γκαρσία έχει καταλήξει στο πώς σκοπεύει να παρατάξει την ομάδα του κόντρα στους Κρητικούς και αυτό φάνηκε εν μέρει και από την αποστολή που ανακοίνωσε μετά την πρωινή προπόνηση του Σαββάτου. Ο Ισπανός τεχνικός άφησε εκτός αποστολής του Εσάν Χατζισαφί και Μπιορν Ενγκελς, παρότι δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα τραυματισμού. Δείχνοντας ότι η απόφασή του έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν έμεινε ικανοποιημένος από την παρουσία τους στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και τις προπονήσεις της εβδομάδας. Ενώ εκτός αποστολής έμεινε και ο Ιγκόρ Σίλβα, ο οποίος δεν έχει «γράψει» καμία συμμετοχή με τα ερυθρόλευκα.

Συνολικά ο Γκαρσία επέλεξε 21 ποδοσφαιριστές για την αποστολή των Πειραιωτών στην Κρήτη, τους εξής: Ανδρούτσος, Μποτία, Χουτεσιώτης, Σισέ, Τζούρτζεβιτς, Ελαμπντελαουί, Φορτούνης, Ζιλέ, Ίβουσιτς, Ανσαριφάρντ, Κούτρης, Μάριν, Μάρτινς, Μιραλάς, Νικολάου, Οτζίτζα, Πάρντο, Προτό, Ρομαό, Σεμπά, Ταχτσίδης.