Οι οπαδοί της Γουέστ Χαμ δεν άντεξαν τη νέα ήττα της ομάδας του στο Λονδίνο, αυτή τη φορά από την Μπέρνλι (3-0) και μερικοί από αυτούς μετά τη λήψη εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο! Μάλιστα οΜαρκ Νομπλ έριξαν έναν από αυτούς στο χορτάρι με… τάκλιν, ενώ δύο ακόμα εισβολείς απομακρύνθηκαν από τον Τζέιμς Κόλινς.

Αλλη ομάδα οπαδών κινήθηκαν απειλητικά προς τις θέσεις που κάθονταν οι ισχυροί άνδρες της Γουέστ Χαμ, αλλά εμποδίστηκαν από δεκάδες άνδρες της ασφάλειας και αστυνομικούς. Πάντως, οι Ντέιβιντ Σάλιβαν και Ντέιβιντ Γκολντ αποχώρησαν πριν τη λήξη του αγώνα, καθώς είχαν καταλάβει τη θύελλα που θα ακολουθούσε.

Στο μεταξύ, δύσκολη νίκη κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας πήρε η Τσέλσι (2-1) και παρέμεινε στο… κυνήγι της 4ης προνομιούχου θέσης που δίνει το δικαίωμα της απευθείας συμμετοχής στη φάση των ομίλων του Champions League. Σκόρερ για τη νικήτρια ήταν στο 25′ ο Βραζιλιάνος Γουίλιαν, ενώ το 2-0 ήλθε με αυτογκόλ στο 32΄ του Μάρτιν Κέλι. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 90΄ με τον Πάτρικ φαν Άανχολτ, αλλά δεν απέφυγαν την ήττα που τους διατηρεί εντός της επικίνδυνης ζώνης του υποβιβασμού.

Η Εβερτον επικράτησε 2-0 της Μπράιτον, με τον Γουέιν Ρούνεϊ πάντως να χάνει πέναλτι λίγο πριν το φινάλε, και η Νιούκαστλ πήρε «ανάσα» με το 3-0 επί της Σαουθάμπτον, η οποία αντιθέτως παραμένει σε… στενή επαφή με τη «διακεκαυμένη ζώνη», σε ματς για την 30η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.

Η Λέστερ έστειλε ακόμη πιο κοντά στην Championship τη Γουέστ Μπρομ (4-1 στο «Χόθορνς») και η Μπέρνλι πέρασε με εμφατικό τρόπο από το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου (3-0 τη Γουέστ Χαμ) και συνεχίζει να ονειρεύεται Ευρώπη. Η Σουόνσι, τέλος, πήρε πολύτιμο βαθμό (0-0) στην έδρα της Χάντερσφιλντ, παρότι έπαιζε από το 11΄ με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Τζόρνταν Αγιού.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 30ης αγωνιστικής της Premier League:

Μάντσεστερ Γ.-Λίβερπουλ 2-1

(14΄, 24΄ Ράσφορντ – 66΄αυτ. Μπεγί)

Έβερτον-Μπράιτον 2-0

(60΄αυτ. Μπονγκ, 76΄ Τοσούν)

Χάντερσφιλντ-Σουόνσι 0-0

Νιούκαστλ-Σαουθάμπτον 3-0

(2΄, 29΄ Κένεντι, 57΄ Ρίτσι)

Γουέστ Μπρομ-Λέστερ 1-4

(8΄ Ροντόν – 21΄ Βάρντι, 62΄ Μαχρέζ, 76΄ Ιχεανάτσο, 90+3΄ Ιμπόρα)

Γουέστ Χαμ-Μπέρνλι 0-3

(66΄ Μπαρνς, 70΄, 82΄ Γουντ)

Τσέλσι-Κρίσταλ Πάλας 2-0

(25΄ Γουίλιαν, 32΄αυτ. Κέλι – 90΄ Φαν Άανχολτ)

Άρσεναλ-Γουότφορντ 11/3

Μπόρνμουθ-Τότεναμ 11/3

Στόουκ Σίτι-Μάντσεστερ Σίτι 12/3