Χάλια μαύρα για τον αδιόρθωτο –εκτός έδρας –Παναθηναϊκό, που διαλύθηκε στο δεύτερο μέρος από τη λαβωμένη Ρεάλ Μαδρίτης (92-75) η οποία έπαιζε μάλιστα και χωρίς τον Ντόντσιτς.

Πλέον οι Πράσινοι θα πρέπει να κάνουν την ευρωπαϊκή υπέρβαση της χρονιάς –αποκλείοντας με ντεσαβαντάζ έδρας μία εκ των ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ολυμπιακού, Φενέρμπαχτσε και Ρεάλ Μαδρίτης –αν θέλουν να μη συμπληρώσουν μια εξαετία μακριά από τα φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Μπορούν να το κάνουν; Σαφώς ναι, καθώς ποιότητα έχουν, απλά θα πρέπει ο Τσάβι Πασκουάλ να βρει τη χημεία μετά τις προσθήκες.

Ανήμερα της Ημέρας της Γυναίκας φέρθηκαν με υπερβολική αβρότητα στη Μεγάλη Κυρία του μπάσκετ στέλνοντάς την ουσιαστικά στην τελευταία προνομιούχο θέση που δίνει πλεονέκτημα έδρας, εκτός αν προλάβει να κάνει την έκπληξη η Ζαλγκίρις.

Ζητείται θαύμα

Οι πρωταθλητές Ελλάδας μόνο με θαύμα πλέον μπορούν να μπουν στην πρώτη τετράδα και ουσιαστικά στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές πιο πολύ θα παρακολουθούν τις εξελίξεις για να μάθουν τελικά ποιος θα είναι ο αντίπαλός τους. Και όμως, μετά το νωθρό ξεκίνημα (8-0 η Ρεάλ με απανωτούς αιφνιδιασμούς) οι Πράσινοι με 4/5 τρίποντα και 10 επιθετικά ριμπάουντ είχαν ένα σερί 16-2 με το οποίο προηγήθηκαν 16-10 και στο ημίχρονο ή Ρεάλ ένιωθε την ανάσα τους (38-37).

Αλλά στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έμεινε… στα αποδυτήρια. Νωθρότητα και παιδικά λάθη στην άμυνα, κακές και βιαστικές επιλογές χωρίς σκέψη στην επίθεση την ίδια ώρα που ο Κοζέρ είχε ντυθεί…Ντόντσιτς και κάπως έτσι η Ρεάλ έκανε περίπατο. Με το μόνο θετικό για το Τριφύλλι ότι ο Μάικ Τζέιμς θύμισε στο δεύτερο εικοσάλεπτο τον παλιό καλό εαυτό του. Επηρεασμένος από τον τραυματισμό του στο κεφάλι προς το τέλος του πρώτου μέρους, ο Νικ Καλάθης δεν μπόρεσε να βοηθήσει άλλο.

Ρεάλ Μαδρίτης: Κοζέρ 26 (8/10 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 4/6 βολές), Ραντλ 3, Ράντολφ 4, Ρούντι 7 (1), Ρέγιες 7, Καμπάσο 15 (2), Αγιόν 8, Κάρολ 2, Ταβάρες 14 (6/8 δίποντα, 7 ριμπάουντ), Τόμπκινς, Τέιλορ 6.

Παναθηναϊκός: Σίνγκλετον 5 (1), Ρίβερς 12 (4/6 τρίποντα), Τζέιμς 23 (7/7 δίποντα, 1/9 τρίποντα, 6/6 βολές, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα, 2 λάθη), Πέιν 5, Ντένμον 11 (1), Γκιστ 6, Λεκαβίτσιους, Γκάμπριελ 3 (1), Λοτζέσκι, Καλάθης 10 (1), Αντετοκούνμπο.

Στα άλλα χθεσινά αποτελέσματα: Χίμκι – Αρμάνι Μιλάνο 77-86, Εφές Αναντολού – Μακάμπι 81-94, Βαλένθια – Μπασκόνια 71-81.