Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, δεν θέλησε να μιλήσει για το ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ, λέγοντας πως, «δεν θέλω να μιλάω για τις ομάδες των Αθηνών».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή του ΠΑΟΚ στην τηλεόραση της NOVA:

Για το παιχνίδι με τον Αστέρα: «Δεν έμαθα κάτι καινούργιο από το παιχνίδι. Η κατάσταση είναι φυσιολογική».

Για το πόσο εύκολο είναι να διατηρηθεί η συγκέντρωση των παικτών: «Κανένας δεν μπορεί να απαντήσει στο αυτό. Οι προηγούμενες μέρες ήταν πολύ καλές. Ήταν καλό που δουλέψαμε στο γήπεδο. Εκεί πρέπει να επικεντρωνόμαστε. Αλλά στην Ελλάδα δεν γίνεται πάντα αυτό».

Για το αν είναι στενοχωρημένος με την κατάσταση: «Ας μιλήσουμε για κάτι άλλο. Έχουν ειπωθεί πολλά. Κάποιοι χάρηκαν, κάποιοι λυπήθηκαν, άλλοι είναι υπεύθυνοι. Ας σταματήσουμε και να επικεντρωθούμε στο αγωνιστικό».

Για το που επικεντρώνεται στις προπονήσεις: «Θέλετε να μιλήσουμε για όσα έγιναν αλλά εγώ προτιμώ να σταθώ στο παιχνίδι που έρχεται. Λογικά θα ήταν ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να μας χαρίσει τον τίτλο. Τώρα θα μας δώσει την δυνατότητα να φτάσουμε κοντά στην πρώτη θέση. Είναι φυσιολογικό να εστιάζουμε στον τομέα της ψυχολογίας. Πιστεύετε αν στο σπίτι σας έμπαιναν κλέφτες, θα μπορούσατε να κοιμηθείτε άνετα τους επόμενους μήνες; Αυτό αισθανόμαστε και εμάς, νιώθουμε ότι μας έκλεψαν αυτό που κερδίσαμε στο γήπεδο. Δεν έχω κάτι εναντίον σας. Είμαι απογοητευμένος με κάποιους δειλούς που αποκαλούν τους εαυτούς τους ανθρώπους του αθλητισμού. Σε κάθε περίπτωση όλα όσα γίνονται μας δίνουν περισσότερο κίνητρο».

Για το αν αισθάνεται απογοητευμένος που του κλέβουν την δουλειά που έκανε με την ομάδα στο γήπεδο: «Πάντα υπάρχει αρχικά αμφισβήτηση. Ήταν μία δύσκολη σεζόν. Δεν ήμουν εδώ από την αρχή. Σας είπα εξ αρχής ότι έχω αυτοπεποίθηση. Ήρθα για να δουλέψω. Γίναμε καλύτεροι βήμα-βήμα, βελτιώσαμε την εικόνα μας, φτάσαμε στην κορυφή. Τώρα είμαστε σε μία θέση πίσω από την κορυφή. Αυτό όλο μας έδειξε ότι υπάρχουν δύο πρόσωπα στο ποδόσφαιρο. Το ένα είναι αυτό των δειλών που κλέβουν για να κερδίσουν και το άλλο είναι ότι υπάρχουν τίμιοι που δουλεύουν στο γήπεδο και θέλουν να πετύχουν τους στόχους τους εκεί».

Για την στήριξη των οπαδών: «Ξέρουμε καλά ότι έχουμε μεγάλη ευθύνη απέναντι σε αυτούς. Ξέρουμε ότι τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα τώρα. Μπορούμε σίγουρα να υποσχεθούμε ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να πάρουμε την νίκη στο παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ».

Για την ΑΕΚ σαν ομάδα: «Δεν θέλω να μιλήσω για τον αντίπαλο, αν μου πεις να σου πω για τον ΠΑΟΚ ευχαρίστως».

Για το πως περιμένει να παρουσιαστεί ο ΠΑΟΚ: «Περιμένω τον ΠΑΟΚ των καλών ημερών. Να κάνουμε το παιχνίδι μας και να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Οι παίκτες είναι όλοι διαθέσιμοι και δείχνουν επιθυμία να αγωνιστούν. Δεν έχω καταλήξει ακόμα στην 11άδα, καθώς όλα μπορεί να αλλάξουν μέσα σε μία μέρα. Όλοι πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι».

Για το αν το ότι δεν μίλησε για την ΑΕΚ σημαίνει ότι το παιχνίδι εξαρτάται καθαρά από την απόδοση του ΠΑΟΚ: «Όχι, απλά δεν θέλω να μιλάω για τις ομάδες των Αθηνών»