Στη φιλόξενη Γλυφάδα έπειτα από τριάντα χρόνια (όταν είχαν γίνει τότε αγώνες για το Βαλκανικό Κύπελλο) επιστρέφει το χάντμπολ για τη γιορτή του αθλήματος, καθώς στο κλειστό γυμναστήριο Μάκης Λιούγκας θα φιλοξενηθεί το 16ο φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας.

Σε μια χρονιά-ορόσημο για το άθλημα, έχουμε το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα όλων των εποχών, καθώς με τη δημιουργία τμήματος και από τον Ολυμπιακό (στη συγχώνευση με την πρωταθλήτρια ομάδα των ΙΕΚ Ξυνή) υπάρχουν πλέον τρεις πολύ μεγάλες ομάδες στην Πρέμιερ, οι οποίες μάλιστα προπορεύονται και στο πρωτάθλημα (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ).

Παράλληλα υπάρχουν ο ιστορικός Φίλιππος Βέροιας (πρώτος σε Κύπελλα με 6), ο Διομήδης Αργους (κάτοχος Ευρωπαϊκού Κυπέλλου), ο Αερωπός Εδεσσας που είναι στο φάιναλ φορ Κυπέλλου και αυτές οι ομάδες δείχνουν και τη δύναμη της περιφέρειας.

Στον πρώτο αυριανό ημιτελικό, που έχει χαρακτηριστεί πρόωρος τελικός, έχουμε ένα άτυπο σούπερ καπ με τον περσινό πρωταθλητή (η ομάδα των ΙΕΚ Ξυνή που έχουν συγχωνευτεί με τον Ολυμπιακό) να κοντράρεται με τον περσινό κυπελλούχο (ΠΑΟΚ), ενώ στον δεύτερο ημιτελικό ο περσινός φιναλίστ του πρωταθλήματος (Δούκας) παίζει με τον Αερωπό Εδεσσας.