Η Αρσεναλ πήγε στο Μιλάνο έχοντας τέσσερις συνεχόμενες ήττες σε όλες τις διοργανώσεις και τους οπαδούς να αποδοκιμάζουν τον Αρσέν Βενγκέρ. Αντίθετα, η Μίλαν του Τζενάρο Γκατούζο ήταν αήττητη στα 13 τελευταία ματς. Στο Σαν Σίρο όμως, η εικόνα ήταν διαφορετική. Η Αρσεναλ εμφανίστηκε ώριμη, τόσο επιθετικά όσο και ανασταλτικά και πήρε τη νίκη με 2-0 κάνοντας το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Μεσούτ Οζίλ έδωσε τις ασίστ και οι Μχιταριάν και Ράμσεϊ σκόραραν, «καθαρίζοντας» ουσιαστικά το ματς από το α’ μέρος.

«Ηταν μια σημαντική νίκη έπειτα από μια εφιαλτική εβδομάδα. Ασφαλώς όμως πρέπει να τελειώσουμε τη δουλειά στο Λονδίνο. Οι παίκτες ανταποκρίθηκαν σε όλα όσα είχαμε σχεδιάσει» σχολίασε ο Αρσέν Βενγκέρ.

Η έκπληξη έγινε στη Βεστφαλία, όπου η Ζάλτσμπουργκ με δύο γκολ του Βαλόν Μπερίσα επικράτησε 2-1 της Ντόρτμουντ (πρώτη νίκη επί γερμανικού εδάφους), έβαλε υποψηφιότητα για την πρόκριση. Ο Μαρσέλο σκόραρε στο 67′ και η Λυών έφυγε από τη Μόσχα με το 1-0 επί της ΤΣΣΚΑ. Η γαλλική ομάδα έχει αρχίσει να ονειρεύεται τη συμμετοχή στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ που θα διεξαχθεί στην πόλη της.

Εύκολα Ατλέτικο και Μαρσέιγ

Εύκολο προβάδισμα για Ατλέτικο Μαδρίτης και Μαρσέιγ. Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε νίκησε 3-0 τη Λοκομοτίβ Μόσχας (Σαούλ, Ντιέγκο Κόστα, Κόκε), ενώ με πρωταγωνιστή τον Οκάμπος (δύο γκολ, το πρώτο στα 44»), η Μαρσέιγ επικράτησε στο Βελοντρόμ της Αθλέτικ Μπιλμπάο (3-1).

Με δύο γκολ του Μοντέρο η Σπόρτινγκ νίκησε στη Λισαβόνα 2-0 την Πλζεν, ενώ η Ντιναμό Κιέβου έφυγε από το Ολίμπικο με το 2-2 που της δίνει μικρό προβάδισμα για τη ρεβάνς. Η Λάτσιο είχε δοκάρι με τον Ιμόμπιλε στην τελευταία φάση του ματς! Τέλος, η Λειψία νίκησε 2-1 τη Ζενίτ και όλα θα κριθούν στην Αγία Πετρούπολη.

Θυμίζουμε πως οι αγώνες ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 15/3.