Διψήφιο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρίας Rass για τον τηλεοπτικό σταθμό Action24.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 29,4% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 19,2%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 10,2%, ενώ ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 7,2% και το ΚΚΕ με 6,3%.

Εκτός Βουλής, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, μένει η Ενωση Κεντρώων με ποσοστό 2,7%, καθώς και οι ΑΝΕΛ με 2,5%.

Σε ερώτημα για τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, πρώτος στις προτιμήσεις αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης (41,4% θετικές γνώμες και 47,2% αρνητικές), ενώ δεύτερη δημοφιλέστερη είναι η Φώφη Γεννηματά (36,7% θετικές γνώμες και 44,7% αρνητικές).

Μεταμνημονιακή εποχή και ΠΓΔΜ

Στο ερώτημα «αν το καλοκαίρι βγούμε από το Μνημόνιο έστω και τυπικά, πιστεύετε ότι θα αλλάξει κάτι στην οικονομική και κοινωνική πολιτική προς όφελος του λαού ή όχι;» το 75% των ερωτηθέντων εμφανίζονται απαισιόδοξοι απαντώντας «όχι» και «μάλλον όχι», ενώ το 23,9% απαντούν «ναι» και «μάλλον ναι».

Αναφορικά με το ονοματολογικό ζήτημα της ΠΓΔΜ και στην ερώτηση «η λύση που θα προκριθεί για την ονομασία των Σκοπίων, πιστεύετε ότι θα είναι πιο κοντά σε όσα επιδιώκει η Ελλάδα ή σε όσα επιδιώκουν τα Σκόπια;», το 57,1% απαντά ότι η λύση που πιθανόν να προκύψει στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ θα ικανοποιεί περισσότερο τα συμφέροντα των Σκοπιανών, ενώ το 26,9% θεωρούν ότι πιθανή λύση στο Σκοπιανό θα είναι πιο κοντά σε όσα επιδιώκει η Ελλάδα.