Να μην επιτρέψουν στη Ρεάλ να βρει ρυθμό αμέσως μετά το τζάμπολ είναι η εντολή που θα δώσει στους παίκτες του Παναθηναϊκού ο Τσάβι Πασκουάλ, στις τελευταίες οδηγίες του πριν την έναρξη της αναμέτρησης στη Μαδρίτη, την Πέμπτη (8/3, 21:00), για την 25η αγωνιστική της Euroleague.

O Καταλανός τεχνικός γνωρίζει πολύ καλά τι εστί… «βασίλισσα», καθώς διετέλεσε προπονητής της Μπαρτσελόνα πριν υπογράψει στον Παναθηναϊκό, έχοντας κοουτσάρει σε πολλά «clasicos». Για την κρισιμότητα του αγώνα, στην προσπάθεια των «πρασίνων» για πρόκριση στα πλέι οφ, μίλησε ο Πασκουάλ στην κάμερα της NOVA, κατά την αναχώρηση της αποστολής για την πρωτεύουσα της Ισπανίας. «Πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα» τόνισε από την πλευρά του ο Τζέιμς Γκιστ.

Ο Τσάβι Πασκουάλ είπε αρχικά για τη σημασία που έχει το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης για τον Παναθηναϊκό: «Σίγουρα είναι ένα κρίσιμο παιχνίδι, αλλά δεν αλλάζει η προσέγγισή μας. Πρέπει να διατηρήσουμε την νοοτροπία μας και να κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι, να κερδίσουμε όσα περισσότερα ματς μπορούμε και θα δούμε τι θα γίνει στο τέλος. Πρέπει να δώσουμε προσοχή στο παιχνίδι, η Μαδρίτη είναι πάντα ένα δύσκολο μέρος για να αγωνιστείς. Πρέπει να παίξουμε καλά στην άμυνα και στην επίθεση. Ξέρουμε ότι η Ρεάλ όταν βρει ρυθμό και αν ξεκινήσει καλά δύσκολα θα την σταματήσεις».

Ως προς το κρίσιμο σημείο της αναμέτρησης, κατά την άποψή του, ο Πασκουάλ σχολίασε: «Το ξεκίνημα θα είναι κρίσιμο. Αν ξεκινήσει καλά η Ρεάλ, είναι δύσκολο να επιστρέψεις. Παίρνει αυτοπεποίθηση και βάζει δύσκολα σουτ. Κάτι τέτοιο έγινε και στο ΟΑΚΑ, στο ξεκίνημα έβαλαν δύσκολα σουτ και μετά έπαιξαν καλά».

Αναφορικά στη χημεία των Μαδριλένων, αλλά και του Παναθηναϊκού μετά την προσθήκη δύο παικτών, είπε: «Μιλάμε πολύ γι’ αυτό. Η Ρεάλ στο ρόστερ της έχει 16 παίκτες και χρειάζεται 12. Όλες οι ομάδες έχουν πολλούς παίκτες, γιατί το πρόγραμμα είναι πολύ δύσκολο. Ολοι αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών. Όταν έρχονται δύο νέοι παίκτες, πρέπει να τους μάθεις τη λειτουργία της ομάδας, αλλά είμαστε καλοί σε αυτό».

ΤΖΕΪΜΣ ΓΚΙΣΤ: «ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ»

===================================================================

Ο Τζέιμς Γκιστ είπε από την πλευρά του: «Είμαστε έτοιμοι. Παίζουμε στη Euroleague, το δεύτερο καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο, και αντιμετωπίζουμε τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Έχουμε ακόμα 6 αγώνες και πρέπει να τα δώσουμε όλα και να μπούμε στα πλέι οφ. Πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή».

Ρωτήθηκε για τις πιθανότητες να νικήσει ο Παναθηναϊκός εκτός έδρας και απάντησε: «Σίγουρα μπορούμε. Η σεζόν δεν μπορεί να έχει πάντα ανοδική πορεία, υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Τελευταία ήμασταν λίγο στα κάτω μας, όμως είχαμε δύσκολο πρόγραμμα. Χάσαμε κάποια παιχνίδια, αλλά όχι με μεγάλες διαφορές. Πρέπει όμως να έχουμε σοβαρότερη προσέγγιση στα εκτός έδρας παιχνίδια».

Για το τι πρέπει να αλλάξει ο Παναθηναϊκός στους αγώνες του μακριά από το ΟΑΚΑ, ο Γκιστ εξήγησε: «Σε αυτό το επίπεδο, αν χάσεις τη συγκέντρωσή σου έστω και για ένα λεπτό, το παιχνίδι αλλάζει. Αυτό έγινε στην έδρα της Κίμκι. Ήμασταν κοντά, αλλά σε δύο λεπτά το παιχνίδι είχε τελειώσει. Εκτός έδρας πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά, επειδή πλησιάζουμε στο τέλος της σεζόν».

Στο τέλος, ο Γκιστ κλήθηκε να καταθέσει τη δική του άποψη για το αν η έλευση του Μάικ Τζέιμς… μπέρδεψε το παιχνίδι των «πρασίνων» ή όχι: «Κανείς δεν είναι μπερδεμένος! Απλά χρειάζεται χρόνος προσαρμογής. Μπορεί να ήταν μαζί μας πέρυσι, αλλά η ομάδα δεν ήταν ίδια και όλοι πρέπει να προσαρμοστούν. Αυτός πρέπει να μάθει την ομάδα κι εμείς πώς να παίζουμε μαζί του».