Να είναι όλοι προσεκτικοί με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την κυπριακή ΑΟΖ, τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ζήτησε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης.
«Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παρασυρθούμε σε σκηνικό (από πλευράς Τουρκίας) που θα επιχειρήσει να δημιουργήσει νέα δεδομένα» τόνισε ειδικότερα ο κύπριος υπουργός Εξωτερικών.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε πως γίνονται κινήσεις και από την Ελλάδα και από την Κύπρο «με φόντο τη Σύνοδο στη Βάρνα, όπου εκεί θα τύχει εκ νέου αξιολόγησης η συμπεριφορά της Τουρκίας, ωστόσο για την ώρα τα μηνύματα που έρχονται από την Άγκυρα συμπαρασύρουν και το Κυπριακό και δεν είναι θετικά».
Όπως σημείωσε, εναπόκειται στην Τουρκία εάν θα οδηγηθούμε στην επανέναρξη διαλόγου. Επίσης, εξέφρασε την πρόθεση της χώρας να αποδεχθεί τον απεσταλμένο του γγ ΟΗΕ που θα διερευνήσει τις προοπτικές επανέναρξης του διαλόγου.
Τέλος, ο κ. Χριστοδουλίδης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πραγματοποίησης δείπνου του Πρόεδρου, Νίκου Αναστασιάδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, αν και πρόσθεσε ότι «όλα συντείνουν πως η στάση αναμονής εκ μέρους του Ακιντζί δεν είναι τυχαία».
- Jacky.O: Η στιγμή που ο δράστης αφήνει τη σακούλα με τη βόμβα στην είσοδο της ντισκοτέκ – Νέα βίντεο
- Αλβανία: Οικολογικές οργανώσεις ζητούν μπλόκο στο τουριστικό project του γαμπρού του Τραμπ σε αλβανικό νησί
- Το μυστήριο του Στόουνχεντζ λύνεται ξανά: οι άνθρωποι μετέφεραν τους λίθους, όχι οι παγετώνες







