Την άμεση σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, ώστε η Ελλάδα να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις μεγάλες εξωτερικές προκλήσεις με τη μεγαλύτερη δυνατή εθνική συνεννόηση και συναίνεση, προτείνει το Ποτάμι.

Με επιστολή του, ο Σταύρος Θεοδωράκης ζητά από τον Πρόεδρο της Βουλής τη συζήτηση και ψήφιση της πρότασης νόμου για τη σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, την οποία έχει καταθέσει Το Ποτάμι από τον Δεκέμβριο του 2016.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε για την πρωτοβουλία που ανέλαβε:

«Θα πρέπει όλοι να κάνουμε μια προσπάθεια να διαχωρίσουμε τα μείζονα εξωτερικά θέματα από τις εσωτερικές πολιτικές συγκρούσεις».

Ακολουθεί η επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Βουλής,

Τον Δεκέμβριο του 2016 το Ποτάμι κατέθεσε πρόταση νόμου για τη δημιουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, πρωτοβουλία την οποία υποδέχθηκαν θετικά οι περισσότερες πολιτικές δυνάμεις.

Η σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας είναι αναγκαία, προκειμένου η χώρα να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις μεγάλες εξωτερικές προκλήσεις με τη μεγαλύτερη δυνατή εθνική συνεννόηση και συναίνεση.

Το προτεινόμενο Συμβούλιο θα συσταθεί όπως τα αντίστοιχα σύγχρονων χωρών- θα συγκαλείται από τον Πρωθυπουργό και θα μετέχουν οι πολιτικοί αρχηγοί, οι πρώην Πρωθυπουργοί, οι υπουργοί Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο Διοικητής της Ε.Υ.Π. και κατά περίπτωση αξιωματούχοι της κυβέρνησης και επιτελείς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σήμερα, καθίσταται επιβεβλημένη η συζήτηση της πρότασης νόμου στην αρμόδια Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας και η ψήφισή της από την εθνική αντιπροσωπεία.

Σας καλώ να προχωρήσετε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να προγραμματιστεί άμεσα η συζήτηση της πρότασης νόμου.

Τα συμφέροντα και η ασφάλεια της χώρας το επιβάλλουν.

Με τιμή

Σταύρος Θεοδωράκης

Πρόεδρος της ΚΟ «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ»