Ιεραρχική δομή και διαρκή δράση φέρεται να είχε η οργάνωση η οποία έχει αναλάβει την ευθύνη για τουλάχιστον 30 ενέργειες σε στέκια αντιεξουσιαστών και μεταναστών.

Στο πλαίσιο των ερευνών των αρχών πραγματοποιήθηκε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των εμπλεκομένων στην υπόθεση ενώ ζητήθηκαν και στοιχεία από τις εταιρίες FACEBOOK και GOOGLE για την πλήρη… χαρτογράφηση της δράσης που αποδίδεται στην οργάνωση.

Τον ρόλο της διεύθυνσης φέρεται να είχε αναλάβει συγκεκριμένο πρόσωπο που χρησιμοποιούσε ψευδώνυμο για τις επαφές του με τα υπόλοιπα μέλη, τα οποία δεν γνώριζαν το πραγματικό του όνομα. Τον αποκαλούσαν είτε με ψευδώνυμο είτε με τις φράσεις «ΤΣΑΜΠ», «Αρχηγός» και ο «άλλος».

Ο 34χρονος, σύμφωνα με το διαβιβαστικό των αστυνομικών αρχών, «καθόριζε τους στόχους και τον τρόπο δράσης της οργάνωσης.

Ανέθετε τους ρόλους και τα καθήκοντα

Παράλληλα, ανέθετε στα υπόλοιπα μέλη τους ρόλους και τα καθήκοντα τα οποία εξυπηρετούσαν τους σκοπούς που εκείνος είχε καθορίσει, ενώ παρείχε ασφάλεια-προστασία στα μέλη της οργάνωσης σε περίπτωση που χρειάζονταν, για παράδειγμα, νομική προστασία.

Επίσης, θέλοντας να θωρακίσει την επικοινωνία του με τα μέλη της οργάνωσης, επικοινωνούσε μαζί τους, κυρίως, κάνοντας χρήση του Διαδικτύου, όπως μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης facebook και messenger.

Στους αστυνομικούς ο 34χρονος «αρχηγός» αποδέχθηκε την ένταξή του στην οργάνωση πριν το 2010 και μέχρι σήμερα, υποστηρίζοντας ότι έχει τον ρόλο του συντονιστή.

Επίσης, δήλωσε ότι η οργάνωση είναι ακέφαλη, χωρίς αρχηγό, μόνο με ρόλο συντονιστή, τον οποίο είχε αναλάβει ο ίδιος. Ενώπιον της εισαγγελέως, αρνήθηκε τη συμμετοχή του.