Την απόφαση να ανατεθεί η υπόθεση δηλητηρίασης του Ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκρίπαλ στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία λόγω των ασυνήθιστων συνθηκών που συνέβη το περιστατικό αλλά και λόγω της υψηλής κατάρτισης της υπηρεσίας, παρά το γεγονός ότι δεν έχει κηρυχθεί τρομοκρατικό.

Η έρευνα της βρετανικής αστυνομίας νωρίτερα αποκάλυψε πως η νεαρή κοπέλα που βρέθηκε μαζί με τον Σκρίπαλ είναι η κόρη του. Η 30χρονη νοσηλεύεται επίσης σε κρίσιμη κατάσταση έχοντας εκτεθεί και αυτή σε άγνωστη δηλητηριώδη ουσία.

Σε έκτακτη επερώτηση της αντιπολίτευσης για την υπόθεση στη Βουλή, ο Υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι «καμία απόπειρα στέρησης αθώας ζωής επί βρετανικού εδάφους δε θα μείνει ατιμώρητη», προσθέτοντας ότι η Βρετανία ίσως εξετάσει και πάλι το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας σε περίπτωση που αποδειχτεί εμπλοκή του Κρεμλίνου.

Άμεση ήταν η απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας στις δηλώσεις του Τζόνσον τις οποίες χαρακτήρισε «εξωφρενικές». Αν και η Μόσχα επιμένει ότι δεν είχε καμία πληροφορία για το συμβάν, εξέφρασε τη βούλησή της να συνεργαστεί με τις βρετανικές αρχές, εφόσον της ζητηθεί.