Στις 6 Ιουνίου θα αρχίσουν φέτος, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», οι Πανελλαδικές Εξετάσεις στα Γενικά Λύκεια για την εισαγωγή των υποψηφίων στα ανώτατα ιδρύματα της χώρας. Στα Επαγγελματικά Λύκεια θα ξεκινήσουν μία ημέρα μετά, στις 7 του μήνα.

Οι ημερομηνίες αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες από το υπουργείο Παιδείας, ενώ δεν έχει γίνει γνωστός ακόμη ο αριθμός των φετινών εισακτέων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου ωστόσο, δήλωσε χθες ότι δεν θα υπάρξει φέτος μείωση εισακτέων σε σύγκριση με πέρυσι, που τελικά εισήχθησαν σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ 70.726 (μετά την αλλαγή του αριθμού τους, αφού αρχικά ο υπουργός Παιδείας είχε εξαγγείλει περίπου 1.000 λιγότερους εισακτέους «κόβοντας» κατά πολύ τους νέους φοιτητές των Ιατρικών Σχολών και προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα).

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ακόμη ότι το διάστημα για την υποβολή της Αίτησης – Δήλωσης των υποψηφίων που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων προγραμματίζεται για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, ενώ για το θέμα θα ακολουθήσει νέα εγκύκλιος.

Στο ίδιο διάστημα (δεύτερο δεκαπενθήμερο Μαρτίου) οι υποψήφιοι/ες (μαθητές/ριες και απόφοιτοι) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες που εξετάζονται προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση, θα πρέπει να υποβάλουν τα σχετικά δικαιολογητικά στο Λύκειό τους.

Υπενθυμίζεται ωστόσο, ότι οι υποψήφιοι/ες για το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση δεν υποβάλλουν Αίτηση – Δήλωση, αλλά κατευθείαν Μηχανογραφικό Δελτίο. Αν τυχόν επιθυμούν εισαγωγή σε Στρατό, Αστυνομία, Πυροσβεστική, ΑΕΝ, υποβάλλουν σχετική αίτηση στο αρμόδιο υπουργείο και συμμετέχουν στις προκαταρκτικές εξετάσεις.