Η προσπάθεια του ΠΑΟΚ να διαστρεβλώσει την αλήθεια αναφορικά με τον τραυματισμό του Οσκαρ Γκαρσία και τη μη διεξαγωγή του αγώνα με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα έπεσε στο κενό. Το πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λίγκας τιμώρησε τον Δικέφαλο του Βορρά με αφαίρεση τριών βαθμών και το παιχνίδι κατακυρώθηκε υπέρ του Ολυμπιακού (3-0). Επέβαλε επίσης ποινή δύο αγωνιστικών στην έδρα του ΠΑΟΚ και πρόστιμο 30.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι επιβλήθηκαν στην ομάδα της Θεσσαλονίκης οι ποινές που προβλέπονται από τον πειθαρχικό κώδικα, καθώς η πρόεδρος του πειθαρχικού οργάνου Μαρία Σκολαρίκη θεώρησε υπαίτιο τον Δικέφαλο για τη μη διεξαγωγή του παιχνιδιού.

Μάλιστα, αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η πρόεδρος του πειθαρχικού οργάνου κατέρριψε κάθε ισχυρισμό της ομάδας της Θεσσαλονίκης σχετικά με όσα γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα για τον τραυματισμό του Γκαρσία.

«Σε αυτό το σημείο πρέπει να επισημανθεί ότι το φύλλο αγώνα είναι σαφές, ευανάγνωστο και επαρκώς λεπτομερές αναφορικά με τον επισυμβάντα τραυματισμό, ώστε η απόφαση του διαιτητού να ελέγχεται απόλυτα αιτιολογημένη και η αποδεικτική του αξία, αναφορικά με το κύρος του αγώνα, μοναδική και ανυπέρβλητη.

Η δε εικόνα του ελαφρού τραυματισμού δεν καθιστά την απόφαση περί μη τέλεσης του αγώνα αντικανονική και αναιτιολόγητη, και τούτο καθόσον η διάταξη του άρθρου 15 παρ. 3 περ. ε’ δεν απαιτεί για την εφαρμογή της, συγκεκριμένου βαθμού σοβαρότητα τραυματισμού, αλλά αρκείται σε τραυματισμό» επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί και έχει ιδιαίτερη σημασία ότι η Μαρία Σκολαρίκη απέρριψε την ένσταση του ΠΑΟΚ για αντικανονική συμμετοχή του Οσκαρ Γκαρσία. Ηταν κι αυτή μια απόφαση-κόλαφος για τους Θεσσαλονικείς, με το σκεπτικό να αναφέρει: «Τα συγκεκριμένα πραγματικά περιστατικά που επικαλείται η ενιστάμενη ΠΑΕ στο υπόμνημά της, όπως αυτά προεκτέθηκαν, δεν εντάσσονται στους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους για τους οποίους και μόνο επιτρέπεται η υποβολή ένστασης κατ’ άρθρο 23 παρ. 1 ΚΑΠ/ΕΠΟ».

Ο ΠΑΟΚ θα καταθέσει έφεση και θα περιμένει την εκδίκασή της, ωστόσο όπως προαναφέραμε το σκεπτικό της απόφασης ήταν ξεκάθαρο και η ποινή που επιβλήθηκε στον ΠΑΟΚ ήταν αυτό ακριβώς που προβλέπει ο πειθαρχικός κώδικας.

Ντέρμπι χωρίς κόσμο

Η απόφαση για την τιμωρία του ΠΑΟΚ σημαίνει ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα φιλοξενήσει το απόγευμα της Κυριακής την ΑΕΚ σε άδεια Τούμπα, καθώς στον Δικέφαλο του Βορρά επιβλήθηκε και τιμωρία της έδρας του με δύο αγωνιστικές. Τα νέα δεδομένα δίνουν αέρα πέντε βαθμών στην Ενωση, καθώς η ΑΕΚ είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 54 βαθμούς, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει 49 πόντους μετά την τιμωρία που του επιβλήθηκε.

Ο Ολυμπιακός έχει 47 βαθμούς και περιμένει την εκδίκαση της έφεσης την Παρασκευή για τους τρεις βαθμούς που του αφαιρέθηκαν, στο ματς με την ΑΕΚ.