Συνελήφθη άνδρας που κατηγορείται ότι έκλεψε το Οσκαρ Α΄ γυναικείου ρόλου, το οποίο απονεμήθηκε στη Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, κατά τη διάρκεια του επίσημου γκαλά μετά την τελετή απονομής των περίοπτων βραβείων κινηματογράφου, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία του Λος Αντζελες.

Ο Τέρι Μπράιαντ, ηλικίας 47 ετών, τέθηκε υπό κράτηση με την κατηγορία της διακεκριμένης κλοπής ενώ ορίστηκε εγγύηση ύψους 20.000 δολαρίων, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Νόρμα Αισενμαν.

Ο Μπράιαντ συνελήφθη την Κυριακή το βράδυ αφού η αμερικανίδα ηθοποιός έχασε για μικρό χρονικό διάστημα το χρυσό αγαλματίδιό της κατά τη διάρκεια του πάρτι που παραδοσιακά πραγματοποιείται στο Χόλιγουντ μετά τη λαμπερή τελετή απονομής.

Το Οσκαρ της Φράνσις Μακντόρμαντ βρέθηκε και της επεστράφη.

Ο Μπράιαντ είχε αναρτήσει βίντεο στο οποίο εμφανιζόταν να φοράει σμόκιν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και να κρατά το Οσκαρ, λέγοντας στους άλλους καλεσμένους ότι είναι μεταξύ των νικητών.

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί με ποια ακριβώς ιδιότητα παραβρέθηκε στην εκδήλωση, ωστόσο η αστυνομία διαβεβαιώνει ότι είχε πρόσκληση.

«Επειτα από σύντομο χρονικό διάστημα, η Φράνσις και το Οσκαρ της επανασυνδέθηκαν. Γιόρτασαν αυτή την επανένωση με διπλό τσίζμπεργκερ» δήλωσε ο ατζέντης της Μακντόρμαντ, Σάιμον Χολς.

Η Μακντόρμαντ βραβεύτηκε με το δεύτερο Οσκαρ της καριέρας της για τον ρόλο της στην ταινία «Οι Τρεις Πινακίδες έξω Από το Εμπινγκ, στο Μιζούρι».