Ο Γιάννης Δραγασάκης έπλεξε το εγκώμιο του απερχόμενου υπουργού Δημήτρη Παπαδημητρίου μιλώντας με θερμά λόγια τόσο για τη δουλειά του όσο και για την διάθεση προσφοράς του στην εθνική προσπάθεια και τονίζοντας ότι «δεν ήρθε στην Ελλάδα ούτε για χρήματα ούτε για δόξα». Αλλά η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ολοκληρώθηκε με αιχμές.  

Ο ίδιος ο Δημήτρης Παπαδημητρίου φρόντισε να συνοδέψει με καρφιά την αποχώρησή του. Αναφερόμενος προφανώς στην περιπέτεια της επιδότησης ενοικίου έκανε λόγο για «απρόσμενες συνθήκες» υπό τις οποίες φεύγει. Ωστόσο μετά έστειλε καθαρό μήνυμα προς το Μαξίμου (εκεί αξιολογούν το έργο των υπουργών), δηλώνοντας ότι αποχωρεί χωρίς να έχει ολοκληρώσει το έργο του σε μια κρίσιμη περίοδο για την ελληνική οικονομία. Υποστήριξε ότι επί των ημερών του οι άμεσες ξένες επενδύσεις έχουν υπερδιπλασιασθεί και αγγίζουν τα 4 δισ. ευρώ, ενώ απάντησε σε όσους τον κατηγορούσαν ότι δεν έχει επαφή με την ελληνική πραγματικότητα, λέγοντας ότι προσπάθησε να βοηθήσει στη διαμόρφωση μιας νέας νοοτροπίας».

Σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας του Παπαδημητρίου ήταν φανερή η κακή χημεία που είχε με τον Στέργιο Πιτσιόρλα. Ο υφυπουργός Οικονομίας, όση ώρα μιλούσε ο απερχόμενος υπουργός, χτυπούσε νευρικά τα δάχτυλά του στο τραπέζι. Ο Παπαδημητρίου, αν και έπλεξε το εγκώμιο του αναπληρωτή του, Αλέξη Χαρίτση, λέγοντας ότι πρόκειται «για έναν νέο άνθρωπο που αξίζει κι έχει μέλλον στα δημόσια πράγματα» και τον ευχαρίστησε για την εξαιρετική, όπως είπε, συνεργασία, δεν κατάφερε να βρει ούτε μία καλή κουβέντα για τον Στέργιο Πιτσιόρλα. Οχι μόνο δεν έκανε καμία αναφορά σε αυτόν και τη συνεργασία τους, αλλά ούτε καν μια ματιά δεν αντάλλαξαν κατά τη διάρκεια των δηλώσεων. Μέσα σε αυτό το κλίμα δεν αποτέλεσε έκπληξη που ούτε ο Πιτσιόρλας βρήκε μια λέξη για να αποχαιρετήσει τον Παπαδημητρίου.