Με το ρόλο του αφηγητή στο μουσικό παραμύθι «Pierre et le loup» («Ο Πέτρος και ο λύκος») του Σεργκέι Προκόφιεφ, θα συμμετέχει ενεργά ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν με την ευκαιρία εορταστικής εκδήλωσης απόψε, στην αίθουσα τελετών του Προεδρικού Μεγάρου.

Μία νέα σκηνοθετική ευκαιρία για τον γάλλο πρόεδρο, που δεν έκρυψε ποτέ το πάθος του για το θέατρο, το οποίο διατηρεί από τα μαθητικά του χρόνια, έχοντας ερμηνεύσει διάφορους ρόλους σε συνεργασία με τη νυν σύζυγό του. Αυτή τη φορά θα περιορισθεί στο ρόλο του αφηγητή ενώ τον λύκο, την πάπια και το πουλί του διάσημου παραμυθιού, έχουν αναλάβει οι μουσικοί της προεδρικής φρουράς που θα τον συνοδεύσουν.

«Προσκεκλημένοι της εκδήλωσης είναι το προσωπικό της προεδρίας με τα παιδιά τους, καθώς και παιδιά από μη προνομιούχες κοινωνικές ομάδες που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε σε θεάματα ή σε πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως άλλα συνομήλικά τους», εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπενζαμέν Γκριβό.

«Μέσα σε αυτό το πνεύμα αναμετάδοσης του πολιτισμού, ο πρόεδρος παίζει το ρόλο που του ανήκει», πρόσθεσε. «Ο μετασχηματισμός της χώρας δεν περιορίζεται στην απαραίτητη διαρθρωτική μεταρρύθμιση… αλλά μέσω αυτής της «soft power» (μαλακής δύναμης) είναι που θα κερδηθεί η πολιτιστική μάχη και θα επιτευχθεί η μεταμόρφωση της χώρας», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Εμανουέλ Μακρόν δεν είναι ο πρώτος ηγέτης που «παίζει» στο μουσικό παραμύθι «Ο Πέτρος και ο λύκος», έχουν προηγηθεί ο Μπιλ Κλίντον και ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ το 2003, οι οποίοι όμως δεν ασκούσαν πλέον εξουσία.

Από την ανάληψη της προεδρίας του, ο Εμανουέλ Μακρόν μαζί με τη σύζυγό του Μπριζίτ, οργανώνουν τακτικά τα βράδια της Πέμπτης «ιδιωτικές μουσικές βραδιές» στο προεδρικό μέγαρο των Ηλύσιων. Στην πρώτη από αυτές, προσκεκλημένος ήταν ο βιολιστής Ρενό Καπισόν.